Blog

Limba română este presărată pe fiecare pagină de manual. Este mai simplu să schimbăm o pagină din Constituția RM decât mii de pagini din manuale. E logic. Și financiar e rentabil. Acesta a fost argumentul lui Mihail Gheorghe Cibotaru, ministrul Culturii în anii 90. Când un vice-premier l-a convocat pentru a găsi o soluție pentru  ”limba moldovenească”. Cazul a fost povestit de Mihai Cimpoi la aniversarea de 60 de ani a lui Constantin Tănase. Public, Constantin Tănase, directorul ”Timpului”, a recunoscut că dascăl în gazetărie i-a fost Val Butnaru, directorul ”Jurnalului de Chișinău”. Au fost foarte multe flori. Roșii.

Comentarii(7)

  1. Imi displac organic aniversarile la moldoveni! Caci s-a uitat demult cum e cu decenta, masura, discretia…se bea mult, se graieste tare, rastit, se aduc flori inmpachetate in folii de plastic…si cel mai mult ma irita cand aceste impachetari florale ajung in prim-planul scenelor. Sa le vada multimea. Asta tot tine de lipsa masurii. Aniversarile trebuie sa se petreca DOAR intre prieteni. Altfel iese un spectacol disgratios.

    1. @Vladimir: Nu știu cum a fost cu băutul. Am plecat mai devreme. Dar florile, de culoare roșie, erau învelite cu celofan. De asemenea, au fost și coșuri. Cu flori roșii.

    • crocodil

    • 15 ani în urmă

    Vladimir, n-a fost chiar asa de grav si nici chiar asa de urit. nici mie nu-mi plac trai-lai-laiurile protipendadei noastre provinciale, dar. Mi s-a parut un eveniment frumos. unde oamenii au fost sinceri. pentru ca Tanase chiar este un reper pentru ei. si la putini dintre noi s-ar aduna atita popor, caci nimeni n-a fost tras de mineca sa vina. bine, noi stim ca unui barbat de 60 de ani i se pot darui crizanteme, gladiole si tot felul de flori serioase. si ca trandafirii rosii sint simbolul dragostei. dar nu e obligata toata lumea sa stie. cel putin nu s-au daruit garoafe!

    1. @Crocodil: Parcă erau iriși. Cu mijlocul străveziu.

  2. :))) Crocodil, multe multumiri pentru lamuriri…mie chiar imi place cand oamenii se ghideaza dupa “reperele umane”. Dar mai imi place sa NU duc flori la barbati!

    1. @Vladimir: Aproape om acest crocodil. Nebănuite sunt căile virtuale.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    De la “M. Gh. Cibotaru. Ministrul” la crocodili aproape umani. Uau, sau wow! Simpatic. Nice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors