Blog

Comentarii(19)

  1. frumos

  2. Despre ce e cartea?
    Si pentru cine e destinata – pentru femei sau pt barbati???

    1. @Adfreud: E un album. Picturi. Excelent făcut. Atât doar că mi-a fost adus din Irlanda de o fana a blogului. S-a gândit că mi-ar prinde bine pentru „Cartea & Femeia”. Dar eu vreau femei vii și cărți vii. Poze. Mai puțin romantice. Vedem.

  3. bine spus! 🙂

    • Mircea

    • 14 ani în urmă

    Femeia cu cartea in mâna nu mai e singura, ci e cu cartea. Si de ce oare barbatii ar putea avea frica de femei?

    1. @Mircea: Devin mai deștepte. Iar misoginismul bărbaților se clatină. Dar cele două afirmații au o mulțime de interpretări.

    • Mircea

    • 14 ani în urmă

    Cred ca femeile citesc nu pentru a deveni mai destepte (ele sunt deja destepte:)), dar pentru ca au dorinta. Dar misoginismul (merci pentu termen, ca nu-l cunosteam) barbatilor din spatiul post sovetic merita bine clatinat. Unele femei din Moldova cunt trarate ca si femeile din orient…inca.

    1. @Mircea: Misoginismul vine din regimurile totalitare. Liderii sovietici nu și-au arătat soțiile niciodată. Până la Gorby. Dar nu-mi dau seama ce era în cuplul Ceaușescu. N-am nicio explicație.

    • Mircea

    • 14 ani în urmă

    Considerarea femeii “inferioare” barbatului vine de departe, religiile si chear Biblia marturisesc acest lucru. Este si o chestie culturala si releva de antropologie. In unele societati femeia apare ca o mama atotputernica si in acelas timp ca o sotie supusa. In societatea moderna “discriminarea” femeii isi scade amploarea dar este totus prezenta. Cuplul Ceausescu a fost patologic. Cred ca era in acelas timp mai modern, mai occidental ca cuplurile conducatorilor din URSS.
    Dar si cuplul Clinton e interesant.
    p.s. scuze pentru greseli mecanice

  4. Eu credeam ca e vorba despre o carte… care da de gol femeile ce citesc mai mult. 🙂

    1. @Adfreud: Toate doleanțele vor fi îndeplinite. În curând. Vin cu imagini. Poate nu vei fi chiar atât de dezamăgit. Sper să nu fie pofte extraliterare. Sau freudiene.

    • mircea v. ciobanu

    • 14 ani în urmă

    Dacă bărbaţii discută atâta despre nişte preocupări ale femeilor (care, în multe privinţe ne întrec, de exemplu, că nu discută în public despre noi)… înseamnă că bărbaţii (unii)… au o problemă. Pe lângă care toate feminismele ar putea păli…

    1. @Mircea V.Ciobanu: Bărbații au multe probleme. Nu una. Despre discuția publică… Fă o ocheadă peste bloggerițele autohtone și vei vedea că ele discută mult mai mult despre bărbați. Femeile care nu discută public despre bărbați sunt din secolul XIX. Până la Madame Bovary. Dar în acea fază nici bărbații nu discutau. Termenul de atunci pentru „a face dragoste” era „siluirea femeilor”. De fapt, mie mi-a plăcut titlul albumului.

    • Mircea

    • 14 ani în urmă

    @mircea v.ciobanu: Nu cred ca este vorba de cine intrece pe cine, dar este vorba de complimentaritate. As vrea sa cunosc un barbat ori o femee care nu are vre-o problema. Poate chear asta si este normalitatea, de a avea si da a-si recunoaste problema?
    Si nu cred ca e injositor pentru un barbat sa apere interesele femeii. Se mai spune ca in fiecare barbat este o parte femenina, dar aceasta nu are nimic cu orientarea in alegerea obiectului sexual. Am deviat din nou de la tema…

    • mircea v. ciobanu

    • 14 ani în urmă

    Dar vezi, draga Gheorghe E., ca te intereseaza nu stiu de ce… ce vorbesc “blogheritele” (e si aici un misoginism ascuns, nu?).
    Ai dreptate, pana in sec. XIX nu se prea discuta “despre femei” (si viceversa). Erau secolele aristocratice, cand onoarea femeii se apara prin… tainuirea vietii si preocuparilor lor (uneori – cu spada, vezi muschetarii lui Dumas). Api au venit secolele rationaliste, burgheze, “ale adevarului”… I poslo-poehalo…
    Cred ca femeile pot fi doar venerate, in rest, sa ne limitam la teme barbatesti ori comune, fara distinctii de gen si rasa…

    1. @Mircea V.Ciobanu: Nu suntem într-un secol aristocratic. Deloc. Prefer să vorbesc despre tot ce văd și simt. Conștient de riscuri.

    • mircea v. ciobanu

    • 14 ani în urmă

    Păcat, desigur. Dar… aristocraţi putem fi?

  5. @Gheorghe,
    am avut in vedere a da de gol cu sensul indirect al frazei…, crezind ca aceasta capodopera va dezvalui ceea ce tine de psihicul femeilor care citesc ceva mai mult..
    ps: sunt o Ea, chiar daca multi din nick cred ca sunt barbat. 🙂

    • Loma

    • 14 ani în urmă

    @Adfreud: Gheorghe nu ti-a ghicit din nickname sexul, dar tot ceva a reushit sa ghiceasca, daca tot te intereseaza psihicul (“Sper să nu fie pofte extraliterare. Sau FREUDIENE.”) 🙂
    Ref dezvaluiri: picturile fac dezvaluiri la fel de bune ca si textele, trebuie doar sa le “citesti” atent(a) 🙂
    @Gheorghe: capodopera periculos de minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors