Blog

Comentarii(9)

 1. Îmi place cum e legată cartea.
  Dar şi fata!

  1. @Vladimir B.: Cartea e standard 04. Fata e standard: 60-90-60.

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  Fata cu cartea e din serialul Adam Kohn. Cel putin asa vad eu lucrurile acum. Dupa un vin bun. Poate prea bun.
  Adam Kohn e un evreu originar din Polonia. Care a supravietuit Auschwitz-ul. A supravietuit Germania postbelica (si asta nu inseamna putin in acei ani). Apoi a ajuns in Australia. De unde a revenit la Auschwitz, dupa 63 de ani de la ultima “vizita” pe acolo. A revenit de buna voie. Adica fortat doar de fiica lui, Janie Korman. Si insotit si de copii ei. Janie (care poarta numele bunicii sale Jenia, moarta la Auschwitz) a filmat la Ausschwitz. Adam Kohn si cei patru nepotii lui au dansat la Auschwitz. Au avut si muzica potrivita. “I will survive” de eilalti au Gloria Gaynor. E un filmulet trasnet aici: http://www.youtube.com/watch?v=GUoanho82H4.
  Despre care amica mea culturoloaga zice ca nu este “politic corect”. Dar dam Kohn n-are nevoie de permis de buna purtare la Auschwitz. Nici de retete de “pastrare a memoriei”. Adam Kohn este un evreu simpatic. Un alt Șolom Aleihem. „Râdeți, doctorii spun că râsul este sănătos!” Si vinul rosu.

   • iuliu Ibanescu

   • 4 ani în urmă

   Ridendo castigat mores

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  P.S. Adam Kohn s-a nascut in 1921, in Praszka, un orasel mic in Polonia. Mai are doar vreo zece ani pina face o suta. Si a supravietuit Auschwitz-ul. Si a dansat de buna voie la Auschwitz.

  1. @Dandy: Nebănuite sunt capacitățile enciclopedice ale vinului bun. Acest blog nu însemna nimic fără completările înțelepte, ingenioase, atotștiutoare ale cititorilor și comentatorilor, care sunt mai deștepți decât Erizanu. E firesc să fie așa. Și mă-nclin în fața domniilor voastre. Nimic mai frumos: un text bun alături de un vin bun. Și niște femei care citesc periculos.

 2. Tocmai asta mi-a atras atentia: frizeaza firescul…

  • Mutilatul

  • 14 ani în urmă

  eu cred ca e invers! 90-60-90! ca ceea ce ati zis dvs. arata a fus!

  1. @Mutilatul: Cu siguranță e așa cum zici. Am mutilat cu scrisul ăsta un om. Așa sunt cei care scriu. Noroc că mai poți vedea realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors