Blog

La unu mai komuniștii moldoveni au venit cu un nou discurs.
Noi, komuniștii moldoveni, suntem urmașii lui Ștefan cel Mare. Noi, komuniștii moldoveni, suntem revoluționarii permanenți ai lui Che Guevara.
Ștefan cel Mare era îmbrăcat în tricou Che Guevara.
Poporul are nevoie de idoli. Dacă amesteci gloria istorică a lui Ștefan cel Mare cu gloria revoluționară a lui Che Guevara obții portretul lui Vladimir Voronin. „V nature” (expresie interlopă utilizată de Voronin) Voronin este leit Ștefan cel Mare cu basca lui Che.
Pe meleagurile noastre a sosit primăvară! Ștefan Întâiul și Ultimul a pogorât.

Comentarii(8)

    • Mircea

    • 14 ani în urmă

    Acestea sunt un fel de hibrizi proveniti de la incrucisarea comunistilor cu frontistii:) Ori poate chear niste mutanti de la atata intoxicare ideologica. Sa speram ca nu va fi o contaminare in masa!

    1. @Mircea: Pertinentă observație. Altfel ar fi pentru pensionari Ștefan cel Mare, iar pentru tineri Che Guevara.

  1. Nu-l comparaţi pe marele domnitor cu nimicul de Voronin. Acesta din urmă nu-i nici la picioarele lui Ştefan cel Mare şi Sfînt.

    1. @Veceslavv: Eu nu compar nimic cu nimic. Am constat că s-a schimbat discursul propagandistic al komuniștilor. Atât. Faptul că noi îl vom numi nimic nu schimbă nimic.

    • Catalin

    • 14 ani în urmă

    Domnu Erizanu,
    am ras cu gura pana la urechi de nastrusnicia comunistilor vostri cu Che Ghevara imprimat pe tricoul piepturilor lor de arama batuta a codrilor moldavi!!. E adevarat insa ca una e sa razi asa in Romania si altceva in Basarabia.L-am citit deunazi si pe micul vostru lenin autohton blogerist raspunzand la numele de Igor Dodon. Si am tras o concluzie la fel de mica: planeta Utopia e inca locuita de dinozauri. Nu stiu insa raspunsul la intrebarea daca ei sunt ierbivori, carnivori sau omnivori.Ramane de vazut. Oricum, studiez intens istoria dinozaurilor pitici care, candva isi aveau raiul lor p`ici prin Transilvania natala.Aflu raspunsul? nu-l aflu?

    1. @Catalin: Nu știu răspunsul. Cred că e mai mult retoric. Am rămas uimit însă de reacția mass-mediei moldovenești. Schimbatul discursului liderilor komuniști este observat de la București de Dan Dungaciu. Ai noștri sunt ca brazii. Nu vedem. Nu auzim. Condamnăm komunismul. Slăvim komunismul. Doar Mark Tkaciuk face diferențele. Iar Vladimir Voronin le binecuvântează. După Ștefan cel Mare urmează în galeria bărbaților neamului Vladimir Voronin. Era cândva o Declarație de Independență. Care încurca un pic statalității moldovenești. Nu poate fi Ștefan cel Mare-Declarația de Independență – Vladimir Voronin. Trebuie să fie: Ștefan cel Mare – Vladimir Voronin. Uraaaaa! Moldoveni!

  2. Comuniştii, dle Erizanu strigă “Hura-a-a-a”. Şi o informaţie pentru Cătălin. Dinozaurii comunişti moldoveni nu sunt nici erbivori, nici carnivori. Ei mănâncă doar ceea cea ce au consumat cândva alţii (tătuca Stalin, de exemplu). Sunt, deci, coprofagi. Şi Dodon, care nu e, totuşi, Voronin, şi nici Tkaciuc o ştie foarte bine, dar nu are ce face: coprofilia a făcut dintr-un anonim un “politician” al unei ţări “suverane” şi “independente”.

    1. @Lup Bătrân: Mi-au scăpat nuanțele lingvistice. Scuze. Nu sunt lup. Și nici nu fac parte din huuuural. Aș fi vrut să spun că sunt încă tânăr, dar vinul „care mă știe pe de rost” îmi spune că sunt deja îmbătrânit. Sper Cătălin să vadă răspunsul. Sper Cătălin să nu fie unicul ardelean care citește acest blog și cunoaște realitățile noastre și de aici nu doar din presa bucureștenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors