Blog

Pesimiștii. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci patru partide ar accede în Legislativ. Este vorba de la aceleaşi partide care actualmente sunt prezente în Parlament.
Sunt calculate voturile celor care au confirmat că vor merge cu siguranţă la alegeri. Astfel, PCRM ar acumula 39,4%, PLDM – 18,3%, PD – 12,1%, PL – 10,2%.  Alte partide ar acumula 8,7 la sută, iar candidaţii independenţi în jur la 1,8%.
Aceste rezultate au fost făcute publice astăzi de viitorologii de la Asociaţia Cititorilor în Stele din Tabara Pesimiștilor (ACSTP), care au prezentat studiului sociologic Axa-Purpurie – noiembrie 2010 „Aspecte social-economice şi politice ale societăţii moldoveneşti în ajunul alegerilor parlamentare anticipate”.
Optimiștii. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci cinci partide ar accede în Legislativ. Este vorba de la aceleaşi partide care actualmente sunt prezente în Parlament.
Sunt calculate voturile celor care au confirmat că vor merge cu siguranţă la alegeri. Astfel, PCRM ar acumula 32,5%, PLDM – 22,6%, PD – 13,2%, PL – 11,6%, AMN – 4,5.  Alte partide ar acumula 6,7 la sută, iar candidaţii independenţi în jur la 2%.
Aceste rezultate au fost făcute publice astăzi de viitorologii de la Asociaţia Cititorilor în Stele din Tabara Oprimiștilor (ACSTO), care au prezentat studiului sociologic Axa-Purpurie – noiembrie 2010 „Aspecte social-economice şi politice ale societăţii moldoveneşti în ajunul alegerilor parlamentare anticipate”.
Sondajele au fost realizat în 12 noiembrie curent pe un eşantion de 3  cetăţeni din 5  localităţi. Marja de eroare a studiului este de 2,8%.

Comentarii(7)

  • eu

  • 14 ani în urmă

  Asta-i ca aia cu pesimistul care spune ca mai rau de-atita nu se poate, iar optimistul – ba se poate :))

  1. @eu: Sunt un optimist incurabil. Există loc pentru și mai rău. Iar 28 noiembrie e o zi care, or va aduce RM pe orbita firescului, or va arunca RM într-o zonă periferică a istoriei încă pe mulți ani înainte.

 1. am văzut eu sondajele lor la … şi la referendum. aşa că parcă văd cum cei cu cerul gurii roşu, vin iar la putere.

  • andrei

  • 14 ani în urmă

  Deci…putem incepe pariurile:) Care sondaj se va dovedi mai aproape de realitate. Macar atata distractie, ca pesimism e destul (din pacate, si fondat).

  1. @Andrei & Moldoveanul: Sondajele nu trebuie interzise, după cum anunța furios ieri președintele Ghimpu. Sondajele se fac ca să fie citite. Să fie rectificate politicile de promovare în campanie. Cei mai buni cititori ai sondajelor sunt echipele komuniștilor. Ei reușesc după sondaje să crească încă cu 5 la sută. Sunt sondaje și sondaje. Dar BOP trebuie citit.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  am vrut sa comentez,dar mi-i tirseala ca dupa 28 imi va fi rusine de proprile ghanduri.nu a fost nevoe de liberali.nu a fost nevoe de democrati,trebuia doar sa fim radicali.7 aprilie trebuia dus pina la capat,,revolutia chiar s-a furat,,furati-o in continuare.cred ca partea a doua a foartei bune carti este inevitabila.macar sa ne alegem cu ceva…

  1. @Catalin Codru: Noi suntem conștienți că revoluțiile se fură. Contează cine le fură. Este ca în Caragiale. Vrem s-o știm. Doar atât. Să nu fim luați chiar de tembeli sută la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors