Blog

Dacă aveți un aparat foto, sunt sigur că aveți, dacă umblați cu el bălăbănindu-se la gât prin satele Moldovei, Maramureșului, Arizonei, Sibiului, Parisului, Veronei, Lisabonei, Amiens-ului, dacă sunteți îndrăgostit, dacă sunteți plictisit, dacă sunteți amărât, atunci fotografiați niște ferestre. Până la 28 noiembrie curent trimiteți-le pe adresa de mail: librariadincentru@cartier.md. Notați numele dvs sau pseudonimul și locul unde a fost fotografiată fereastra.
Ala Neamțu, directorul librăriei, Vitalie Coroban, art director Cartier și Gheorghe Erizanu, director Cartier, vor selecta, în mod subiectiv, cele mai reușite imagini. Vom organiza o expoziție fotografică în Librăria din Centru. Vom oferi 5 premii în valoare de 2700 lei pentru finaliști. Câte 540 lei pentru fiecare. Premiul mare va fi de 2122 lei. Premiile vor fi acordate în cărți.
Aștept ferestrele voastre. Că ziduri am.
Iată ce spun alții despre ferestre:
„Doru-mi-i de Dumneavoastră ca unui zid de o fereastră” (Nicolae Dabija).
„Am cumpărat această fereastră din Argeș. Casa nouă se terminase de curând și se desfăcea casa veche. Bătrânul a fost de acord imediat să o dea muzeului. Nevasta s-a opus multă vreme.
– Cum s-o vând? Toată viața am privit lumea de aici!” (Horia Bernea).
Vedeți fereastra mai jos. Și după ea e:

Fereastra. Muzeul Țăranului Român
Fereastra. Muzeul Țăranului Român

iubiți-vă pe termopane. Mai ieși din windows. Și vezi lumea.

Comentarii(11)

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  atunci sigur va place piesa muzicala a liu macarevici ,,tri ocna,,

  1. @vklvsk: Mulțumesc. Vreau windows. Ar putea fi și un voloc.

 1. Imaginile cu ferestre trebuie să fie chiar din Chişinău, sau de oricunde? Am cu nemiluita în computer, dar nu toate sunt din patria mică))) Dacă vrei, fac eu singur expoziţia!

  1. @Vladimir B.: De oriunde. Măcar din Babadag.

  • Viorica

  • 14 ani în urmă

  nu stiu ce fereastra sa fotografiez, dar cert este, ca al naibii de mult vreau jurnalul lui Gide :)de la Cartier.Il vreau inca de pe cand era 600 lei acum e dublu :(.
  Merg sa ochesc vreo una.

  1. @Viorica: Gide te așteaptă la fereastră.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă


  FERESTRE ferestre mari ferestre mici pentru adulti si cei pitici ferstre-n sate si orase frestre-adinci si patimase ferestre bine aranjate ca regimente de armata la blocuri si in puscarii pe toate n-ai cum sa le stii ferestre lungi ferestre-nguste precum femeile in fuste privim in ele si din ele a tale pot fi si ale mele straine si apropiate un filtru de privit spre marte ce ne apropie de stele sau se ascund iarna-n troene ferestre parintest cu amintiri din timpuri unde erau miri alb negre sunt si colorate sau chiar deschise ca o carte ferestre care bat in noapte si t e trezesc la ora sapte ferestre surde oarbe mute ce nu mai vor sa ne asculte ferestre sparte si uitate ferestre pentru toti si toate /din lemn din aur si in gratii/ a lui voronin si-a lui statii/ a betivanului din curte o pauza sa-mi da-ti ca-s multe la stinga-n dreapta doar ferestre in care este sau nu este sau tu privest sau te priveste
  asa o poezioara mi-a venit gandindu-ma la viitoarea expozitie

  • Dan

  • 14 ani în urmă

  Domnule Erizanu, publicati toate ferestrele primite, sau facesi preselectii?

  • Dan

  • 14 ani în urmă

  Se publica toate ferestrele primite? Sau e preselectie? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors