Blog

Citea. Nu mai citește.
Pe timpuri, șoferii din satele Basarabiei, care, sociologic vorbind, formau clasa medie rurală, erau cititori fideli. De romane polițiste, de romane de dragoste, de romane istorice, de romanele lui Druță, de romanele lui Busuioc. Citeau în rusă. Citeau în română. Acei șoferi sunt pensionați. Cei care au venit nu mai citesc.
Profesorii rurali citeau. Medicii rurali citeau. Șoferii rurali citeau. Pădurarul citea. Nu citeau tractoriștii. Nu citeau mulgătoarele. Nu citeau cei din brigada a șasea, care prășeau grădina de legume. Nu citeau cei din brigada a doua, care erau la legat la vie. Dar brigadirul, zvenovoiul, contabila kolhozului citeau. Citea librara de la „Luminița” din sat. Nu citeau ei foarte mult. Nu citeau ei foarte calitativ. Dar puteai spune: „Garajul citește”.
Popor, unde-i garajul?!

Comentarii(14)

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  gata, s-o dus odata cu comunismu… hotea, comunismu o ramas… da garaju o fost distrus

  1. @Domnishoara FM: Lecturile dintre seceră și ciocan erau mai degrabă o încercare de a ieși cumva din sistem. Iar carnetul de șofer este ca cel de tractorist de pe timpuri. Îl poate obține oricine. Mai vedem. Mai sperăm.

 1. “Garajul” s-a mutat la televizor. Capitalismul, nascut si care se hraneste doar din consum ,indobitoceste fiintele slabe. Omul este ca un animal tinut in captivitate.Se bucura de ceea ce i se ofera si ii dispar in timp abilitatile , puterea de a gandi si a construi cu mintea lui. Si mai este si un vers cantat in zilele noastre ; “tara te vrea prost…”

  1. @Boieru: Îmi place versul. Poate îl facem imn.

 2. “Ţara te vrea prost” e un vers din piesa cu acelaşi titlu al formaţiei rock Sarmalele Reci, textier: fLORIN dUMITRESCU, care abia a editat a 2-a sa carte de poezie, “Încîntece”

  1. @m.vklvsk: Felicitări pentru Florin Dumitrescu.

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  “Socializmul” âi vroia pe toti cititi, cu studii, cu scoala. Dar nu era democratie, nu era piata. Feodalii erau partocratii. Totul era controlat. Capitalismului in trebue brate de munca nu prea inteligente, mai bine zis proaste, sa nu se revolte. Dar este piata, mai multa democratie. Putem critica presedintele, deputatii, primarii. Sunt si sindicate. Mi se pare ca in RM nu e nici una nici alta. Este multa coruptie. “Si ne place”.

  1. @Mircea: Avem de toate. Și sindicate, și „garoh”…

 3. Am încuiat cartea în bibliotecă… am lăsat-o să zacă… bine că nu în cimitir.

  1. @Veaceslavv: Trebuie de ridicat statutul șoferilor. Și atunci se vor deschide bibliotecile din garaje. Pe unde-s oare pr-știi lui Turcu?

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  PRistii Turcului, dezamagiti acum, si bolnavi de suflet s-au retras. de fapt, isi fac treaba in continuare.acum chiar si-o fac. scriu. nu despre turcu. si asta e bine;)

  1. @Domnishoara FM: Nu știam că ai fost printre ei. Ce surpriză?!

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  nuuuuuu, n-am fost. macar atata minte am avut. doar ca urmaresc ce mai fac cei care au dat cu oistea in gard, kiar daca au avut un scop nobil, in acceptia lor, dar neinteles, pentru ca n-au stiut sa se faca intelesi., soau poate luati de val, au uitat sa puna accentul unde trebuia pus

  1. @Domnishoara FM: Scuzele de rigoare. Dacă continuau ca o glumă, cred că ar fi fost cel mai frumos eveniment PR al anului. Dar i-a copleșit puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors