Blog

Utilizarea obraznică a unor persoane fizice cu venituri nule, care au donat pentru campania electorală PCRM-ului sume de 250 000 lei (cca 15 000 euro, concretizare pentru cei care au doar această unitate de măsură), fără acordul lor a ajuns în curtea organelor responsabile.
Ce fac organele responsabile?
Încearcă să plaseze responsabilitatea dintr-o curte în alta. CEC-ul o plasează la procuratură. Procuratura o plasează celor 5 sau 6 CeCe-uri. Centrul de Combatere o plasează la Interne. Internele o plasează la Fisc. Fiscul o va plasa la Baba Globală, baba Serafima din „Planeta Moldova”, baba Serafima o va plasa la baba globală, boschetara miliardară din „Pușcăriașul” lui Vonnegut, din Vonnegut va ajunge la Esinencu, Nicolae cu „Vin chinezii”, care, apoi, o va plasa la Esinencu, Nicoleta. Fuck you, Europa!
În Republica Moldova avem organe.
N-avem coaie.

Comentarii(14)

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  da domnul erizanu sintem berbeci incornorati/coarne mari/ ,dar fara coaie,sau minuscule ca la tintari putem sa biziim.

  1. @Catalin: Generația nouă de politicieni, bănuiesc, n-a citit romanul canonic al literaturii din RASSM „Viespile încă bâzâie”. Sunt prea juni. Pentru astfel de lecturi.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  regret dar n-am citit nici eu ,cine e autorul.suna frumos si actual ,,viespele inca bazaie,,-,,viespoii inca misuna,,traducere din moldoveneasca de atunci in romana de azi.am ris cu lacrimi.

  1. @catalin codru: probabil e D.Milev. Cu același succes poate fi și Mălai. Nu e bai că a fost uitată. Sau uitați.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  sau ,,ciorile inca ma cirie,,

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Domnule Erizanu,
  Sa rad,imi vine…
  Sa plang,si asta imi vine!
  Si uite asa ma tot chinui sa gasesc o rima la coaie(pardon) Nu am gasit alta mai potrivita decat oaie. Nu-i bai ca nu rimeaza si cu organele. Bisisici sa fie !

  1. @Catalin: Ar fi o abreviere din Moldova – UE.

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  Basarbenii mai au cateva saptamani sa confirme ori sa infirme ca au ori ba coaie, in acest sens. Dar iaras s’ar putea manifesta frica de a spune lucrurilor pe nume. Si chear suntem buimatici de atata demagogie si spalare de minte. Se mai incurca problemele strategice ale tarii ( debarasarea de “ciuma rosie” bunaoara) cu unele legate de functionarea (disfunctionarea) institutiilor, coruptia (cea minora, nu cea la nivel de stat)…
  Trebue readusa sabia in Tara! Atunci ar putea fi si love you, Europa.

  1. @Mircea: Oamenii noștri înțelepți, care, întâmplător, sunt politicieni, mi-au spus că e bine să nu se întâmple nimic. Că este o provocare comunistă. Probabil, au dreptate. Eu cred că o minciună mică și nevinovată azi naște o minciună mare și nevinovată mâine, apoi vine o minciună mare și vinovată poimâine, apoi se țese uzorul de busuioc al minciunilor, apoi se transformă totul într-un paianjen imens al minciunilor. Și adevărul nu mai are loc.
   Iar Nae poate să se ducă să citească „Fiesta” lui Hemingway. Drept consolare. Și să fondeze Cercul de Lectură al Eunucilor.
   Iar komuniștii care tâmpesc un popor prin minciuni și provocări vor mai șterge din viețile noastre niște ani. Varianta fericită. Ar putea să fie și definitivă. Să ne șteargă toată viața.

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  Pai mai mult de jumatate de secol ca komunistii tampesc oamenii si minciuna, teroarea, hotia erau valorile neproclamate ale regimului. Cred ca trebue de transat dur si de contracarat minciuna in fasa. Nu este timp de ezitat, de asteptat ca se vor petrece minuni. Trebue sa se întîmple ceva daca dorim schimbari, cred.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  sabia e la filat, n-ati vazut la tv?numa ca e de aluminiu sau si ea e fara coae si nu poate sa…tae

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  Sabia ar putea fi si la Filat, si daca este asa, vom vedea peste putin timp. Dar daca merge vorba de sabia Voievodului, atunci ea se afla undeva prin Turcia, înca, ori pentru totdeauna?

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  cica mortii se intorc in morminte cind ceva nu le place,saracu STEFAN.

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Editura Cartier, Zenu. Zenu said: N-avem coaie. Marele Război pentru Apărarea Patriei Mici « Gheorghe Erizanu http://ht.ly/33CrG […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors