Blog

„Cred că lectura e o salvare, nu o obligație. Și atunci când plictiseala lumii întregi ajunge să te copleșească, evident că te salvezi citind. Pentru că, paradoxal, această senzație de plictiseală e cu atât mai mare cu cât numărul acestor alternative comode, simple de a-ți petece timpul – iPod, Internet, play station, televiziune prin cablu – e mai mare. Cu cât mai multe gadget-uri, de pildă, cu atât te plictisești mai repede. Și atunci, normal, spiritul cere ceva mai mult. E momentul când intră în ecuație literatura”, spune Ray Loriga, scriitor spaniol din generația tânără. Autorul romanelor „Eroi” și „Căzuți din cer”, editate recent în română la Curtea Veche. A semnat scenarii pentru Pedro Almodovar.
Recunoaște: „În tinerețe am citit mult din Miguel de Unamuno și din alți scriitori ai secolelor trecute, apoi am trecut la Bukowski și Palahniuc…”
Sunt fragmente din „Dilemateca”. Peste coridor Nelly Ciobanu repetă de cinci ore coloana sonoră din „Titanic”. Nu și-a dorit nimeni, nici diavolul icebergurilor nordice, o scufundare a „Titanicului” cum mi-o doresc eu. Acuma.
Uimitor. „Titanicul”, Nelly Ciobanu și coloana sonoră s-au scufundat. E liniște.

Comentarii(3)

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  deci, se poate deskide cartea, si lasa in voia valurilor. lecturi placute!:))

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  nu stiu de ce am comentat mai intai ultima parte a mesajului, poate de aia, ca shobizul maldavenesc si cei care-l fuck mi-a intrat adanc in sange… poate fi o explicatzie… boala profesionala, ma rog, se mai intampa sa suferim..
  dar daca e sa revin la prima parte a textului, saptamana trecuta am constatat ca e perfect adevarat. dupa o saptamana de hodina la mare, unde lecuturile au mer pe unde ca fundul meu pe topogan sau pianea cu unt, sau eu printre valuri, urmatoarea saptamana am shimbat peisajul marin pe unul spirtalices. asa e. una alba alta neagra. am inceput o carte noua, dar am cam abandonato, pentru scandalul cu Plohatniuk. 2 zile mi-am facut bube in cap. nici tv, nici radio, nimik nu mai puteam inghitzi. Doeamne, si ce bucurie au fost cartzile!
  plecaciuni celor care le scriu. bine. si celor care le editeaza. frumos.

  1. @Domnishoara FM: Fiică-mea, care e un om mai înțelept ca mine, a încetat să se uite la tv cu vreo 4 ani în urmă. Restul familiei nu se uită la tv de vreo 2 ani. Încă nu avem curajul să aruncăm televizorul, dar el demult este ca un obiect aruncat în ciolan. N-ai nevoie de el, dar poate îți va prinde bine. Cândva. Recunosc, mă uit la meciurile de fotbal. Care, cred eu, au șansele să fie spectaculoase. Privitul la tv face rău tenului feței și fundului frumos. Decât 70% de Plohotniuc mai bine 2% de Palahniuk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors