Blog

Aveam un manuscris care viza realitatea evreiască. Am vrut să mă documentez. Iată ce am găsit pe capital.ro:
Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).
Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.
Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.
Israelul este membru al FMI din 1954. Istoria acestui stat cu Fondul arată faptul că nu Israel nu a cerut niciodată un ajutor financiar sau împrumut. Mai mult, statul figurează pe lista FMI printre ţările care sprijină resursele Fondului.
Un alt lucru interesant despre Israel este că deţine în băncile elveţiene nu mai puţin de 2 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 1% din PIB-ul israelian.
Ca termen de comparaţie, România are în băncile elveţiene aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni.
Nu în ultimul rând, Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, fiind cel de-al doilea mare centru tehnologic din lume. Din cele 600 de companii listate la Tel Aviv Stock Exchange, 140 sunt companii din acest domeniu.
(După Capital)

Comentarii(6)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  adica sa intelegem ca-s mai smecheri ca moldovenii?

  1. @Ion & Catalin Codru: Israelul a fost construit de oameni care chiar și-au asumat o responsabilitate. Administrarea corectă a bunurilor țării. Iar bunul cel mai de preț al unei țări sunt oamenii.

  • Ion

  • 13 ani în urmă

  In ce constă secretul acestui stat? Ce ştiu ei ce nu ştim noi?
  Ce fac ei ce nu facem noi? Cum să ne învăţăm să fim la fel de eficienţi? Au coaie pe care noi nu le avem? Ce au?

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Evreii nu au nici doua capete si nici mai multi neuroni decat alte popoare. Însa se cred mai capabili, îsi educa copiii spunîndu-le ca sunt cei mai destepti, si muncesc în acest sens, pe cand o buna parte de moldoveni se adreseaza copiilor lor prin “mai prostule”. Omul cu timpul devine cel ce crede ca este ori cel ce i se spune ca este. Ca sa nu mai fim cei ce credem ca suntem la moment, trebue se nu mai credem ca suntem prosti. Suntem ca si evreii, destepti! Haideti sa credem ce e adevarat si sa muncim în acest sens!

  1. @Mircea: Merci mult. M-ai absolvit de un răspuns.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  astea sint niste comentarii a unor persoane care vad lucrurile doar la suprafata…adevarul ,e mult, prea mult, altul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors