Blog

Mergem la vot?
Mergem!
Dar nu e firesc ca la fiecare patru ani să fim violați cu ieșirea crucială la vot.  Nu e firesc ca fiecare generație (o dată la 20 de ani) să treacă printr-o revoluție. Nu e firesc ca fiecare generație să se jertfească pentru mai binele următoarei din contul zilei de azi. Nu e firesc ca fiecare generație după „prima mea revoluție” să accepte „primul meu compromis”. Nu e firesc ca un partid pro-european, care și-a golit bazinul electoral și nu are cu ce-l umple, utilizează toate mijloacele ca să coboare bazinul electoral al celuilalt partid pro-european; să dea drumul din lesă unui bandit, care să capteze toată atenția societății, iar komuniștii să devină liantul de pace al viitoarei coaliții. Care se va numi pro-europeană, dar nu va vrea să se miște prea repede în brațele Europei. Nu e firesc ca în spatele canonadei politice pe viață și pe moarte să se împartă ultimele active bancare ale Republicii Moldova.
Din respect pentru tinerii din aprilie 2009 va trebui să votăm. Pentru un viitor european.
Și, dacă mai suntem în stare, să ne rușinăm de „primul compromis” al copiilor noștri.
 

Comentarii(4)

    • Nic Arsa

    • 9 ani în urmă

    Excelent!
    Atunci, după „Revoluția Twitter,” de la Chișinău, din aprilie 2009, sperasem ca furtul primei revoluții a generației tinerilor de după decembrie 1989 / august 1991 (a cărei minunată cronică este „Aceasta este prima mea revoluție. Furați-mi-o!”) să fii fost un mare îndemn pentru toți românii pentru intrarea întru normalitate.
    Mult, foarte mult timp, am fost foarte sceptic că aprilie 2009 la Chișinău ar fi putut reverbera. După 16 noiembrie 2014 am fost entuziasmat de confluența mega-semnalelor a cel puțin trei fluvii (țara-mumă, țara-fiică și diaspora) excelent tradusă în votul celor peste 6.200.000 de români de pretutindeni. Astăzi sunt doar pe jumatate fericit. Așteptându-l pe Iohannis, la 30 noiembrie 2014, la Chișinău, va închide „Lecția despre cerc.” Căci „Lecția despre cub” urmează a fi scrisă d acum înainte.
    Poate minunile, chiar și pentru noi, românii, se pot repeta din două în două săptămâni.

    1. @Nic Arsa: Se va repeta. Sper să nu să se repeta ca o minune. Ci ca un lucru firesc.

    • talex

    • 9 ani în urmă

    Si eu merg cu scarba la vot!

    1. @talex: Mergem cu scârbă. Dar votăm corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors