Blog

„Aici sunt militari, foști militari, veterani, reprezentanți ai Serviciului Vamal, ai Centrului Național Anticorupție, sunt reprezentanți, de fapt, ai celor care asigură ordinea, dreptatea în activitatea lor profesională. Vreau să vă mulțumesc pentru activitatea Dvs. de zi cu zi”, a zis președintele Dodon la ceremonia de azi, unde a oferit distincții de stat.

Printre fruntașii care asigură ordinea și dreptatea în Republica Moldova, decorat cu ordinul „Gloria Muncii”: Mihail Aizin, alias Kitaeț.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cavaler al Ordinului „Gloria Muncii” și președintele Dodon

Probabil, printre veteranii poliției decorați sau, mai degrabă, veteranii poliției rămași în afara Gloriei Muncii, erau și cei care l-au arestat în 2004 pe Miahil Aizin, alias Kitaeț și pe fratele său, Oleg Aizin, alias Mao. Ambii făceau parte în anii 90 din grupul criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin era un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelenâi, asasinat în 1999.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cavaler „Gloria Muncii” și Garda de Onoare. Republica Moldova, 21 septembrie 2020

Ordinul „Gloria Muncii” se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice.

Ca reacție la scandalul de azi cu „Gloria Muncii”, președinția a venit cu o reacție seacă: președintele nu-i cunoaște și nu este obligat să-i cunoască pe cei cărora le oferă distincții de stat. Președintele trișează: orice persoană este decorată în baza unui dosar, elaborat de consilieri pe domeniu (în cazul de față, Interne), cu informații obligatorii de la SIS, interne și alte structuri ale statului. Nu ai dreptul și nu ai cum să nu știi când printre colonei și maiori de poliție scapi și numele unui fost interlop. Alt caz: președintele oferă ordinul personal, fără a se consulta și fără dosar sau dosar elaborat ulterior.

Acordând „Gloria Muncii” unui fost interlop, președintele i-a jignit pe cei care asigură ordinea și dreptatea în activitatea lor profesională. I-a umilit pe soldații Gărzii Naționale. I-a jignit pe toți cavalerii acestui ordin. Și a jignit cetățenii RM. Poate mai puțin pe colegii pe care îi cunoaște, socialiștii Hrenova, Bătrâncea, Savva și ziaristul Mihai Conțiu.

Comentarii(3)

    • iuliu Ibanescu

    • 4 ani în urmă

    Doar pentru veselie şi umor….
    1. Primul paragraf: „militari, foşti militari”…. Erau holograme ale ălora de pe fundul Mării Albe, de pe Kursk? „Anticorupţie” în RM însemnă că au depăşit planul la devalizat Banca Naţională sau a explodat livrarea de ţigări cu anvelopa peste Prut? Anticorupţia în RM sună precum funia în casa spânzuratului. Deduc faptul ca „zi cu zi” e în grafic. La noapte de noapte s-a depăşit planul cincinal?
    2. Băiatul ala Aizin, sigur e fruntaş şi nu dosaş?
    3. Cred că-i veteran al Miliţiei…
    4. Sigur nu era gruparea japonezilor din Haifa??? În fond şi la urma urmei, Tsushima a avut loc abia în 1905….
    5. Oare eu cadrez pentru „Gloria muncii”???
    6. Aş fi şi mai drastic! Vreo 30 de ani aş interzice, prin Constituţie, decorarea foştilor angajaţi ai forţelor opresive comuniste. Preşedintele ar fi obligat să respecte Constituţia.
    PS> Pentru a doua foto, ]n Romania lua amenda…. Nu are masca.

    1. @Iuliu Ibanescu: Am un singur răspuns la cele 6 întrebări și PS: Aizin, alias Kitaeț, a fost internat ieri în spital, în stare gravă. Are Covid19.

        • Iuliu

        • 4 ani în urmă

        Cica dumnezeu nu bate cu parul. Ps trebuia sa folosesc majuscula la d, uite ada am mai facut un pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors