Blog

Igor Dodon a ieșit aseară, la ora 21.00, că să cerșească funcția de șef al socialiștilor. A mai mințit încă odată cu măsurătorile de partid, care îl dau câștigător cu diferență mare de vot, mai ales pe Republica Moldova.

Igor Dodon a mai făcut un gest penibil, în ultimul ceas, când ar fi putut-o felicita simplu și corect pe Maia Sandu. Ca un domn. El a procedat ca un Dodon. A făcut o felicitare „preliminară”. La ora 10.59, astăzi.

La ora 12.00 (ora 13.00, ora Moscovei) pe siteul Kremlinului a apărut felicitarea lui Vladimir Putin pentru Maia Sandu. Moscova n-a așteptat deloc. A pus punct pe Dodon. „Vâpei ceai i ne diorgaisea”.

Maia Sandu a fost votată de aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova. A fost peste Dodon și în Republica Moldova, și în Chișinău. Iar gestul diasporei a fost fenomenal. Alegerea din Republica Moldova era ieri, la amiază și seara, prima știre la buletinul de știri RFI, peste Trump. Niciun președinte ales al Republicii Moldova nu a avut o asemenea susținere populară. Doar Mircea Snegur, primul președinte, a acumulat la 8 decembrie 1991, fără contracandidat, cu o republică încă la începutul tranziției, fără exodul în masă al moldovenilor, aproape două milioane de voturi.

Credit foto: Igor Schimbător

Responsabilitatea care și-a asumat-o Maia Sandu este imensă. Vom avea o iarnă deosebit de fierbinte și grea. Este începutul sfârșitului lor. Și sper mult să fie începutul începutului nostru. Am îmbătrânit în tranziție. Am ajuns noi în categoria votanților 50 plus, pe care i-am bănuit 30 de ani că ne-au furat viitorul.

E vremea oamenilor buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors