Blog

Astăzi, 3 februarie, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, Librăriile Cartier lansează acțiunea O carte în așteptare. După modelul „o cafea în așteptare”.

Mișcarea „o cafea în așteptare” a început la Napoli. Este un act de bun-simț și de caritate. Clienţii pot să plătească în avans una sau mai multe cafele, fără să le consume. Persoanele care  nu-și pot permite cafeaua întreabă vânzătorul dacă are „o cafea în așteptare”.

În Librăriile Cartier vor fi amenajate locuri speciale pentru cărțile în așteptare, procurate de cititori generoși pentru împătimiții de lectură, dar care nu-și pot permite să cumpere cărți. Aveți libertatea să alegeți cărțile pe care le doriți, pe care le credeți că vor putea ajuta oameni ajunși la nevoie, dar care, la un moment dat, vor putea și ei cumpăra cărți pentru alți împătimiți de lectură.

Cărțile în așteptare sunt la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) și Librăria din Hol (str.București, nr. 68).

Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit, fondată în 2007. Tradițional, este sărbătorită în fiecare an la începutul lui februarie.

LitWorld colaborează cu parteneri naționali și internaționali pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului.

Mulțumim Doamnei Vera Osoianu pentru sugestie.

În Librăria din Hol este deja o carte în așteptare: Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbulesc. Cei care sunt strâmtorați financiar pot să vină s-o ia, cei care au bani pot alege oricare altă carte, care le place lor, s-o achite și s-o lase în cutia o carte în așteptare. Sper să fie un loc cu mișcări din ambele părți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors