Dușmanul de clasă

Represiuni politice, violență și rezistență în R(A)SS Moldovenească, 1924-1956

177.00 MDL

37 în stoc

9789975799706 388
Partajare

Prefață de Vladimir Tismăneanu

„O carte deopotrivă erudită și accesibilă. Autorul nu se lasă influențat de acele mode care pun accentul pe o istoricitate impersonală, pe social, în detrimentul politicului.” (Vladimir Tismăneanu, University of Maryland at College Park, USA)

„O carte de referinţă pentru analiza experienţei totalitare a secolului XX. Autorul practică un scris alert, convingător şi documentat totodată, cu incursiuni frecvente în fonduri de arhivă și folosind mărturii ale supravieţuitorilor represiunii.” (Octavian Roske, Institututul Național pentru Studiul Totalitarismului, București)

„Cartea lui Igor Cașu se remarcă prin minuțiozitatea reconstituirilor, care coboară de la generalitățile statistice la cazuri particulare, la oameni în carne și oase.” (Alexandru-Florin Platon, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

„Scrisă în mod convingător și bine documentată, cartea lui Igor Cașu va rămâne o carte de referință pentru anii care vor veni.” (Lavinia Stan, St. Francis Xavier University, Nova Scotia, Canada)

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors