Sunt două titluri. Sunt două colective de autori. Sunt două cărți. Caut zece diferențe. Aspectul grafic nu intră în calcul.
În 2003 Editura Cartier a scos o primă ediție a volumului „Bazele teoretice ale contailității” de Lilia Grigoroi și Liliana Lazari. Până în 2007 cartea a apărut în trei ediții.
Universitatea Tehnică din Moldova a scos în 2007 o primă ediție a volumului „Evidența contabilă. Ciclu de prelegeri” semnată de Tudor Alcaz, Diana Osipov, Anatolie Rusu și Ala Oprea. Redactor responsabil pentru această ediție a fost dr. hab. ș.e., prof. univ. Ion Sârbu.
Și așa mai departe. Și așa mai departe. Până și Bibliografia este identică. Dacă dr. hab. plagiază, atunci Lilia Grigoroi și Liliana Lazari, conferențiari universitari, ar trebui să fie academicieni? E o simplă întrebare. Nu vreau răspuns.
Viorel
Cred ca e facut intentionat ca sa nu aiba dubii contabilii – doua surse cu informatie identica sunt mai lesne de digerat pentru un aspirant in ale contabilitatii. Numai sa-ti inchipui cum ar fi sa aiba alta tratare… Sa citeasca contabilii doua carti?
Gheorghe Erizanu
@Viorel: Cu gândul la patrie. Dăm totul pentru patrie. M-ai luminat.
vitalie
miroase a proces de judecata aici. si a proces moral…poate scoateti lucrurile astea mai la vedere, undeva in vre-un ziar “central”, poate se autosesizeaza vre-un consiliu didactic…
Gheorghe Erizanu
@Vitalie: Nu miroase. Puteee.
Adriana N
Intr-adevar, pute…
Si voi adauga, in acelasi ton, oarecum dur:
Inteligenta este capacitatea de a vedea, de a intelege, de a-ti trai viata conform cu natura ta: unica si irepetabila.
Ce este prostia? prostia este copierea altora, imitarea altora, urmarea altora. Prostia este sa privesti cu ochii altora, sa asimilezi cunostintele lor ca pe cunostintele tale.
Inteligenta este capacitatea de a raspunde vietii, clipa de clipa, asa cum se intampla ea, nu conform cu un tipar, cu un program, cel mai adesea… “copiat”.
Inteligenta inseamna sa intri in legatura cu realitatea, chiar si nefiind pregatit. Este extraordinar de frumos sa infrunti viata nepregatit. Viata are atunci noutate, prospetime. Are multe surprize.
Or, din frica, noi alegem cai deja batatorite. Atunci apare plictiseala. Te simti plictisit din cauza raspunsurilor pe care le-ai tot adunat de la altii si pe care le tot repeti. Nici nu iti dai seama ca de fapt, intrebarea nu e aceeasi, ca intrebarea este intotdeauna noua. Fiecare zi aduce cu ea propriile ei probleme, propriile ei provocari si fiecare clipa aduce cu ea propriile intrebari. Daca ai raspunsuri “de-a gata”, nici nu esti in stare sa asculti intrebarea. Nu mai esti receptiv. Cu alte cuvinte, pierzi contactul cu realitatea, deci nu mai traiesti.
Inteligenta inimii este singura inteligenta care exista. Capul este doar un acumulator. Este foarte bun ca arhiva. Dar rezumandu-te la atat, ramai un robot. Eficient, de altfel, insa – doar un robot. Poti invata multe, dar nu vei trai multe. S-ar putea sa ai un standard de viata mai bun, dar nu vei avea nicio viata.
Viata este a inimii. Tot ce este frumos, tot ce este valoros, tot ce e important, semnificativ, vine din inima. Intr-un mod unic si irepetabil.
Legea trebuie sa intervina pentru a indrepta lucrurile, dar dv, cei care beneficiati de aceasta inteligenta a inimii, nu permiteti sa va impiedicati de un ciot. Caci… doar asta e… un ciot. Lasati-i in urma, acolo unde le este locul.