Am găsit librari. Mai mulți. Acu rămâne să avem vizitatori pentru câți librari avem. Și tot atât de buni ca și librarii Cartier.
Am schimbat panoul publicitar la Librăria din Centru. Vedeți detalii pe blogul lui Vitalie Coroban. Dacă publicul va fi receptiv, atunci panouri cu scriitori contemporani vor fi plasate și la celelalte librării Cartier.
Relații post
Direcția 5, internele
Direcția 5 a Ministerului Afacerilor Interne din RM a fost desființată chiar în debutul ministerial al lui Andrei Năstase, în 2019. Motivul: filarea politicienilor din opoziție și a unor ziariști. Opinia publică a aplaudat și a aprobat. Gestul a fost privit și este privit în continuare ca un pas important pentru societate. Cazul Damir a […]
Daniil Harms trebuie șters
Daniil Harms a locuit și scris în St. Petersburg. Pe strada Maiakovski, nr.11. Pe 23 august 1941 a fost arestat de NKVD-ul sovietic. Avea să moară peste o jumătate de an. A fost șters din literatura rusă. Numele său avea să reapară în anii dezghețului hrușciovist. Să dispară în anii regimului Brejnev. Să reapară în […]
Top vânzări octombrie 2021. Librăriile Cartier
În topul celor mai vândute cărți ale lui octombrie în Librăriile Cartier avem trei noutăți (Sorin Ioniță, Armand Goșu și Eugen Doga): Deceniul furiei și indignării, de Sorin Ioniță. Editura Humanitas Rusia. O ecuație complicată, de Armand Goșu. Editura Polirom Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac. Editura Cartier Singur în […]
Stradivarius la Chișinău
Bravii vameșii moldoveni au descoperit și reținut „un celebru instrumente de coarde Stradivarius, găsit în bagajul unei femei, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unei aeronave spre Federația Rusă”. „Vameșii ar fi depistat și un act de evaluare a instrumentului muzical, estimat la un preț de circa 2 milioane de […]
Manualele școlare. Vorbind științific
Științific vorbind, Marian Lupu este vlogger. Zoomurile Curții de Conturi adună 900 de mii de vizualizări. Așa zice Marian Lupu. Politic vorbind, Marian Lupu este șeful Curții de Conturi a Republicii Moldova. Poziție care îi permite să dea sfaturi ca economist și fost ministru al Economiei cum trebuie să fie făcute manualele. După Marian Lupu […]
Andrei
Despre panou:
bine! – fara supersiretlicuri dizainericesti, placut ochiului omului “simplu” si celui nesimplu
Faceti si cu Aureliu Busuioc? 🙂
Si cu Dumitru Crudu? – ar fi ceva cu multa clorofila… :))
Mihai Cimpoi ar sta bine – doar ca nu prea pica la “contemporani” si la multe alte criterii
Keep it that way!
PS. Apropo, pe cind un mini-mega promo generic pentru “carti si cetit”, bine orchestrat, declinat in mediile pentru tineri si desigur sindicalizat – intre editurile MD? Multumesc!
Gheorghe Erizanu
@Andrei: Tot ce depinde de Cartier vom încerca să facem și chiar să ducem la bun sfârșit. Despre chestii sindicalizate îmi este foarte greu să dau un răspuns. Sunt foarte multe persoane. Sunt foarte multe interese. Sunt foarte diferite.
Andrei
Trist – cu privire la (im)posibilitatea unui coop.
In rest (cum se spune la noi), cum am spus: tineti-o tot asa!
2 PS-uri:
1. Prevedeti editarea recentelor carti ale dlui Pastoureau: “Negru. Istoria unei culori” si “Porcul. Istoria unui var neiubit”?
2. cu rugaminte: poate reusiti sa o indemnati pe dna librara “din hol” sa mai zimbeasca periodic si sa nu-si termine raspunsurile brusc, scurt si foarte rece: “Nu. N-avem”.
Multumesc.
Gheorghe Erizanu
@Andrei: Despre coop. Sunt patru tipuri de relații între parteneri: 1) ambii parteneri au beneficii; 2) unul are beneficii și celălalt prinde țeapa; 3) ambii parteneri sunt în pierderi; 4) ambii sunt în treabă și treaba se numește pierdere de timp fără pierderi sau câștiguri financiare sau morale. Prefer prima varianta. Ca orice om normal. Dar dau tot de a patra. Începe să mă plictisească.
Despre Pastoureau. Este autorul nostru. Vom vedea. În primul rând să o scoatem la capăt cu ceea ce avem în plan acu. Dar înclin să fac promisiuni că le vom scoate.
Despre librar. Îmi cer scuze. De obicei, este drăguță când sunt eu în librărie. Poate a avut o zi proastă. Este o librară cu experiență. Este un om corect. Este o librară care simte cumpărătorul de la o poștă. Oricum, vom vorbi cu toți librarii Cartier.
Andrei
1a – Am prins. Same old “human” thing. In mare e “no comment”.
Asteptam vremuri noi si mai bune si pentru prima si pentru a 2a. Multumesc pentru raspunsuri.
Pentru a 3a – Apreciez aceleasi calitati mentionate, de vreo 3 ani. Pina la urma am inteles ca chestia cu nu-urile este un fel al dumneaei de a fi. Si undeva am trecut peste aceasta. De aia am zis doar de “indemn”. In rest e :).