Sunt un cretin juridic. Din punctul de vedere al Procuraturii Generale. Ca mine mai sunt și alții. Dar ceilalți se cred înțelepți. Ei ne conduc.
Probabil (puțin probabil, varianta obiectivă), legiuitorii din AIE îi vor retrage imunitatea parlamentară deputaților comuniști Voronin și Popușoi. Asta ar trebui să se întâmple până la desființarea actualului parlament. Aritmetic vorbim de câteva zile. Dacă data noilor alegeri este fixată pentru 28 noiembrie, iar campania durează 60 de zile, atunci nu mai știu ce matematică trebui să fac eu pentru a vedea pentru câte zile nu are imunitate fostul director „Moldsilva” și fostul președinte al Republicii Moldova. În momentul când ei intră în campania electorală pe listele comuniștilor obțin o nouă imunitate.Pentru a ajunge la 60 de zile scoatem 28 din noiembrie, 31 din octombrie. Avem 59. Ne mai rămâne o zi de septembrie.
Sunt considerat cretin juridic. Dar asta pare puțin. Cineva vrea să mă facă și cretin matematic. Ca mine sunt și alții. Dar ei sunt înțelepți. Ei ne conduc.
Igor
Imposibila imunitate a fiintei noastre…
Gheorghe Erizanu
@igor: Povara vinovăției ființei noastre…
catalin codru
mai bine tac, adica nu scriu nimic,cistgati in primul rind alegerile.
Gheorghe Erizanu
@catalin: Sunt de acord cu tăcerea ta. Și eu vreau să tac. Și cei care ne vorbesc să audă doar o liniște de câmpie.
SpreVest » Imposibila imunitate
[…] Gheorghe Erizanu […]
Mircea
Acest demers al conducerii de azi (pe care o prefer celei de eri), pe langa interesul electoral este un strigat din tufis “prindeti hotii”, fara mare convingere ba chear cu frica.
Gheorghe Erizanu
@Mircea: Am vaga impresia că Procuratura Generală le-a întins o cursă. Și președintele liberal a înghițit-o. Prefer să cred că e așa. Cealaltă variantă e prea cinică. Din partea președintelui liberal.
Mircea
De facto, puterea nu prea apartine conducerii actuale. Avand-o de jure, nu au putut-o exploata la maximum in interesele democratiei. Dar îmi mai vine si citata: “corb la corb nu scoate ochii”.
Gheorghe Erizanu
@Mircea: Ei au exploatat-o în limitile democrației și în câmpul juridic. Noi am fi vrut s-o exploateze ca Voronin & Ko în 2007 – 2009. Dar atunci care e diferența? Democrația se învață mai greu. Este mai anevoiasă decât autoritarismul. Autoritarismul se instaurează și stă bine merci. Democrație se obține în fiece zi. Și se depun eforturi pentru ea.
itsic strul dezertor
imi pare ca actualul guvern/parlament/coalitie de guvernare vroia sa reduca cele 60 de zile la 30. sau s-au razgandit?
in cazul acesta, ar fi mai simpla si mai optimista aritmetica.
Gheorghe Erizanu
@itsic: S-au răzgândit. Au rămas 60.
Mircea
Gheorghe, nu au putut convinge populatia de importata prezentei la referendum. Nu au putut prezenta o imagine de un bloc unit. Sunt printre ei multi corupti, multi incompetenti. Democratia e numai declarativa daca nu este responsabilitate. Dar sunt totus mai buni decat comunistii. Trebuie sustinuti.
Gheorghe Erizanu
@Mircea: De acord. Vezi și http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/Dan_Dungaciu-_-Moldova_risca_sa_cada_de_pe_harta_0_344965964.html