Blog

Geta Burlacu a declarat pentru postul Noroc TV că nu citește nicio carte. Și nu-i este rușine s-o spună public.
Știrea a fost verificată și din alte surse. Unele cărți au confirmat că n-au auzit de Geta Burlacu.
Rușinea a confirmat, de asemenea, că n-o cunoaște pe Geta Burlacu.

Comentarii(24)

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    jaketa burlacu are o inteligenta nativa deosebita,orice alte informatii ii sunt de prisos.cand citesti mult,creerul apasa asupra coardelor vocale.si daca pierdem vocea de aur/ita/a moldovei ce ne facem?

    1. @Catalin Codru: Științific argument. Ar fi o scuză.

  1. Haoleu! Trist si adevarat – necititoarea Geta Burlacu e foarte reprezentativa pentru armata de “artisti” din Rep. Moldova – niste analfabeti, cu mici-mici exceptii.
    Isi imagineaza cineva cum arata o lista de lecturi a lui Botgros, Tudor Topa, Zinaida Julea…?
    Pur si simplu – Artisti ai Poporului.
    Un popor si el foarte cititor!

    1. @vasgar: Geta exprimă partea bună a acestui popor. A fost sinceră. Și apoi a venit cu personalitatea. Cu tupeismul. Învățătorii noștri se prefac că-i învață carte pe copii. Copiii se prefac că învață. Profesorii se prefac că-i învață meserie pe studenți. Studenții se prefac că învață. Scriitorii se prefac că scriu cărți. Cititorii se prefac că citesc. Editorii se prefac că editează cărți. Librarii se prefac că vând cărți. Vedetele se prefac că cântă (cacofonie cerută). Jurnaliștii se prefac că dau știri culturale. Știrile culturale sunt lansarea unui nou video clip într-un club de noapte. Telespectatorii se prefac că privesc știrile culturale. Revistele veline dau știri culturale cu vedete golite de straie. Cititorii se prefac că citesc revistele glossy. Așa moldovenii ajung la maturitate. Fac copii. Și se prefac că-i educă.

    • Ion

    • 13 ani în urmă

    Domnule Erizanu, totuşi care sunt argumentele Dvs. că trebuie de citit cărţi? Ale mele nu trec cînd vorbesc fratelui meu sau cumnatului.

    1. @Ion: Sunt multe. Vezi și răspunsul pe care i l-am dat lui Vasgar. Suntem într-un sistem care or va exploda, or ne va nimici complet. Farmecul lecturii e altul. Poți să ieși din sistem. Sunt foarte puține lucruri care au asemenea avantaje. Dacă fratele sau cumnatul au deja odrasle, atunci nu există niciun argument. E târziu. Este importantă prima carte citită. Sau prima încercare reușită. Contează foarte mult titlul. Eu n-am avut noroc de o primă învățătoare. Dar am recuperat în familie. Fiică-mea a avut noroc de o primă învățătoare excelentă. Dacă odraslele cumnatului sau fratelui vor avea noroc de o învățătoare bună, atunci ei vor citi. Altfel vei fi nevoit să cauți argumente și pentru copiii lor. Există un moment, pe care trebuie să-l intuiești mai degrabă, când copilul e copt pentru lectură. Reieșind din caracter, pasiuni, se alege și cartea. Eu cred că e o tâmpenie să-i obligi pe toți să citească în clasa a II-a „Micul prinț” sau Creangă. Oamenii sunt diferiți. Preferințele sunt diferite.

  2. Jeta înveleşte borcanele cu tuşoncă în cărţi. Jeta – spaima cărţilor!

    1. @vklvsk: Nu sunt atât de vehement. Cred că o gafă trebuie taxată. În general, am o dorință anormală: un pic de bun-simț. Chiar vreau atât de mult?

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    propun o campanie in ajutorul jetei,sa-i cumparam ceva carti pentru citit,poatea va bea mai putin.

    1. @catalin codru: O carte bună, apoi un vin bun. O carte bună. Un vin bun. E o idee.

    • Mariana

    • 13 ani în urmă

    M-ati pus pe jar..mi-a placut umorul fin, dar am cautat sa aflu din prima sursa declaratia Getei. Presupun ca ati vizionat doar un reportaj montat de jurnalistii insetati de scandal. Pentru dezambiguizare va recomand sa vizionati intregul interviu …. http://www.noroc.tv/emisiuni/video/dimineata_la_noroc
    Fara suparare, va respect pe ambii si astept ziua in care la tv se va da stirea neprefacuta despre cartea adevarata si semnatura dumneavoastra originala aduse in dar Getei.

    1. @Mariana: Era vorba de un reportaj cu vedete și lecturile lor.

    • Catalin

    • 13 ani în urmă

    Las-o-n nucu ei pe jeta birlacu, dom` Erizanu!!! Scrie mai bine colea niste randulete penru sufletul lui Vladimr Besleaga care aflu ca implineste 85 de ani!! Nu ca-i basarabean si roman, dar face cinste librariei Varul Shakespeare. Chiar si vitrinei sale.

    1. @Catalion: Are azi 80 de ani. Mă duc să-l felicit.

  3. @Gheorghe Erizanu
    Nu cred ca Geta reprezinta (exprima)”partea bună a acestui popor”, ci reprezinta mai curand majoritatea acestei populatii, fericit analfabeta…
    “Partea buna” – valoroasa – a acestui popor e foarte mica, aproape inexistenta (dovada e chiar lunga lista a celor care “se prefac” din raspunsul pe care mi l-ai dat mai sus).
    Traim in Basarabia si nu e nimic de celebrat, parafrazandu-l pe Wittgenstein.
    Iar cei care nu citesc si se mai si mandresc cu asta, ma oripileaza. “Cum poate trai cineva fara sa citeasca?” – se cutremura Eugene Ionesco. Uite ca se poate.

    1. @vasgar: N-am replică.

    • lidia

    • 13 ani în urmă

    @ Mariana
    aici gasesti un raspuns mai succint, care nu lasa urma de ambiguitate http://www.noroc.tv/noutati/3327

    1. @Lidia: Merci mult. Felicitări celor de la Noroc TV pentru reportaj.

    • Mariana

    • 13 ani în urmă

    Va multumesc, am vizionat si reportajul si interviul in intregime inainte sa fi scris comentariul de mai devreme. De aceea am si gasit de cuviinta sa intervin. In cadrul emisiunii Nicu si Iurie au desfasurat subiectul iar Geta a avut timp pentru explicatii si discutii despre lecturi.
    De citeva zile sunt intr-un proces continuu de cautare a raspunsurilor mele la intrebari de genul: de ce citim? lectura-o optiune sau o obligatie,etc. Mi-am amintit si de un articol al dvs mai vechi in care vorbeati despre faptul ca lectura obligatorie inca din scoala are efecte negative (cer scuze ca nu am citat cu exactitate).
    Poate voi ajunge in timp la adevarul meu,deocamdata am o intrebare pentru dumneavoastra, cei care ati scris/comentat.
    Care e solutia pentru o astfel de situatie in care nu se citeste mult? Cred ca e timpul sa nu ne limitam doar la critici, e timpul sa trecem la actiuni si proiecte de motivare a cititorului,dar cel mai important este ca acesta sa invete CUM sa citeasca.

    • Mariana

    • 13 ani în urmă

    “O, stau toată ziua pe calculator, e contul meu(ref. la facebook)……nu mai am timp pentru cărţi. Citesc două-trei pagini şi iar le pun de-o parte, pentru că mi-e greu să citesc acum….” Victor Rebengiuc in interviul pentru revista Punkt.
    http://punkt.md/revista/citeste/articol/victor-rebengiuc-am-ajuns-la-prea-multi-prieteni///nc/36.html

    1. @Mariana: Dacă fiecare Getă Burlacu din Chișinău ar citi 2-3 pagini pe zi, atunci editorii și librarii ar fi mai bogați ca ministrul Transporturilor.

    • Ski

    • 13 ani în urmă

    da cine-i… asta… Geta Burlacu? De Burlacu am auzit, da’ de Geta – nu cred

    1. @Ski: Mă tem că de Alexandru Burlacu lumea nu prea a auzit, iar de Geta Burlacu a auzit.

    • madridist din "talpa"

    • 13 ani în urmă

    geta “deskleieta” :D:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors