Blog

Scriitorul Leo Butnaru a scos în 2012 18 cărți. Poezie. Proză. Traduceri.
În 2012 Editura Cartier a scos 70 de titluri.  De 3, 88 mai multe titluri decât un singur scriitor. Mai mult ca în 2011, unde am avut 61. Într-un tiraj total de 193 200 exemplare. Cu 2780 mai puțin ca anul trecut. Tirajul mediu: 3400 exemplare.
Din cele 70 de titluri avem 13 ediții digitale.
Premiile Cartier în 2012:
noiembrie -Premiul de Excelență 2012 al Târgului de Carte Gaudeamus, București;
august – Editura Anului 2012 la Salonul de Carte din Chișinău;
iunie –  Premiul USM pentru poezie 2011 (Nicolae Leahu, Alungarea muzelor din cetate), Premiul USM pentru proză 2011 (Em. Galaicu-Păun, Ţesut viu. 10×10,), Chișinău;
mai – Premiul Bun de tipar 2012 pentru e-book (Aventurile lui Alice în Țara Minunilor de Lewis Caroll), București;
martie – Premiului Special al Juriului al Fundației UNESCO și al German Book Art Foundation, prin intermediul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt, pentru cea mai frumoasă producție de carte a anului 2011 (Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o de Maria-Paula Erizanu),  Târgul de Carte de la Leipzig, Germania.

Comentarii(13)

    • leo

    • 12 ani în urmă

    Erizanule, de ce insinuezi şi derutezi lumea? Te credeam mai sobru, poate că chiar onest. Păcat…

    1. @leo: Mea culpa. Informația a parvenit din surse pe care eu le credeam sigure. Le credeam mai sobre. Pe de altă parte, eu mă bucur pentru cărțile multe ale altora. Nu văd insinuări. E subțirel pentru o editură să scoată 60 de titluri.

    • leo

    • 12 ani în urmă

    Revin şi constat: e un gest josnic din partea unui editor. Ai grijă de propria statistică, nu umbla prin împrejurimi.

  1. şi mai e premiul:
    ExperimenTiuk
    Emilian Galaicu-Păun, „Ţesut viu. 10 x 10”, Editura Cartier
    http://www.tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2383

    1. @m.vklvsk: merci.

    • leo

    • 12 ani în urmă

    Credeam că e o glumiţă, cum se mai fac(e) pe la noi… De altfel, şi în cazul dialogului cu Busuioc nu te-ai lămurit, numărându-mi cuvintele sau frazele: acolo nu e un interviu, ci e un început de discuţie, pe îndelete, între doi colegi, fiecare “vorbind” cât consideră de cuviinţă. În cărţile mele de interviuri – dar am publicat 5, – mă rezum la întrebări. În cazul cu Busuioc era o conversaţie. Probabil, la final de an ai cam avut emoţii care te-au derutat.

    1. @leo: Era o glimiță. Scurtă.

    • leo

    • 12 ani în urmă

    De ce nu elimini totuşi neadevărul din text? În caz contrar, e de presupus rea-voinţa şi menţinerea cu intenţie a unei minciuni fabricată de “sursele” pe care “le credeai sigure”. “Sursaşii” ar fi trebuit să ia legătură cu mine şi să nu calomnieze.

    1. @leo: Nu elimin prostiile mele. Nici nu cenzurez comentariile. Putem rectifica printr-un bilanț al anului editorial pentru Leo Butnaru. Care să apară la comentarii.

    • leo

    • 12 ani în urmă

    Uite, în acest caz nu am ce face…

    1. @leo: Bine. Rămânem la prostia mea.

    • leo

    • 12 ani în urmă

    Dar prostiile, calomniile tale circulă şi – asta e! – îmi fac rău în continuare. Nu mai demult decât ieri, la USM, colegul V. Beşleagă debita, înflăcărat, exact inepţiile pe care le-ai plasat tu aici. De ce m-aş explica din cauza defazării tale de nu mai ştiu ce ordin? (A(l) ambiţiei, stupizeniei?) Dacă nu elimini enormitatea, eu unul nu voi mai şti de Ierizanu. Şi puncum.

    1. @leo: Constat, cu regret, că luni, 28 ianuarie, a murit Ierizanu. Să-i fie nebuloasa internautică ușoară. Prima fraza din postul „Editura Cartier. Anul 2012” nu corespunde adevărului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors