Blog

Uniunea Scriitorilor din Moldova a aprobat vineri un nou statut.
Președintele a oferit carnete  tinerilor scriitori Ion Ungureanu, Nicolae Mătcaș, Ion Vicol, Ionel Căpiță, Vasile Șoimaru, Boris Vasiliev.
Arcadie Suceveanu, președintele, și-a prezentat raportul. Pe timpul lui Cimpoi a fost foarte rău. Mihai Cimpoi a părăsit sala.
În martie Literatura și Arta a scris că pe timpul lui Suceveanu e foarte rău. În martie Jurnal de Chișinău a scris că pe timpul lui Cimpoi a fost foarte rău.
În aceste timpuri rele scriitorii au pierdut cititorii.

Comentarii(4)

    • tanya

    • 12 ani în urmă

    Domnule Erizanu, revin la intrebarea mea dintr-un comentariu anterior. Am avut tot timpul impresia, nu si certitudinea, ca in limba romana titlurile cartilor se scriu cu caractere italice fara ghilimele. Ati putea sa-mi dati un reper referitor la regulilie ortografice ale limbii romane conform caruia titlurile cartilor se scriu intre ghilimele? Multumesc.

    1. @tanya: Nu este o regulă fixă. Titlurile se evidențiază fie prin ghilimele, fie prin aldine, fie prin cursive. Tradiția scrisului de mână impunea ghilimelele. Era digitală impune cursivul. Nu e nimic epocal și nu e niciun dezastru în oricare opțiune.

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    e ca in bancul ala vechi cu rusii si nemtii care se tot luptau intre ei pina intro zi cand a venit padurarul si a facut ordine.se cauta un padurar!

    1. @catalin codru: Nici nu știu dacă e nevoie de pădurar. I-ar fi lehamite și lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors