O singură dată în an, toamna, de obicei, în septembrie, când ne aducem aminte de școală, presa noastră începe a vorbi despre cititul cărților.
De obicei, ziariștii constată că nu se citește. De obicei, editorii se plâng că scad vânzările dramatic. Dau vina pe criză, pe stat.
În Spania, în Franța, în Italia chioșcurile, că să luăm un exemplu mai pe înțelesul ziariștilor, arată așa:
Tutunul se vinde în magazinele specializate.
În Republica Moldova chioșcurile arată așa:
Chioșcurile sunt de ziare și reviste. După ce fumăm un an de zile, pe nepusă masă, neanunțată de nimeni, vine toamna. Ca ziariștii și editorii să descopere că iar nu se citește.
Mircea
De astazi înca s-au mai scumpit tigarile în Franta si pachetul acum depaseste 6 euro. Nu se mai fumeaza în locurile publice, nici chear în cafenelele autorizate sa comercializeze tigari. O parte de fumatori se lasa de fumat (ma numar printre ei de vre-o 10 ani), o alta parte trec la tigari rulate, cum vedeam pe timpuri la taranii din sate. Sunt totusi eficace aceste masuri.
Gheorghe Erizanu
@Mircea: Moldova face fum în continuare. În loc de ziare și reviste vindem fum. Facem fum. Și trăim în fum. E plăcerea celor săraci cu banul și săraci cu sufletul.
aliona bereghici
Toti jurnalistii moralizeaza pentru a umple minute de reportaj fara folos.. si apoi vine “versul” unor editori carora daca li se vand agendele de scolar si pixurile – afacerea merge struna iar daca vii cu o idee de carte pentru copii zic imediat ca nu se vinde. E tristete combinata cu lehamite.
“Facem fum. Și trăim în fum. E plăcerea celor săraci cu banul și săraci cu sufletul.” Mai adevarat de atat…
Si totusi inca cred ca va veni timpul si la noi cand librariile vor fi mai cautate decat chioscurile cu umplutura lor urata.
Gheorghe Erizanu
@aliona bereghici: Sunt două metode de a depăși situația:
1. Speranța moare ultima;
2. Nu spera și nu ai teamă.
Se aleg după caracter.