Marea Britanie a fost un imperiu. După 24 iunie 2016 a devenit o insulă.
Note de subsol:
- Pentru a câștiga o luptă internă de partid David Cameron a promis că va organiza un referendum pentru menținerea sau ieșirea Marii Britanii dun UE. Era anul 2013. David Cameron a câștigat lupta internă de partid. Atunci. În 2016 pierde și partidul, și Marea Britanie. În timpul campaniei este adeptul menținerii Marii Britanii în UE.
- Boris Johnson, fostul primar al Londrei și cel mai bine plătit jurnalist britanic pentru o rubrică săptămânală de ziar, cu studii și la Școala europeană din Bruxelles, pentru aceeași luptă internă de partid, este avocatul ieșirii Marii Britanii din UE. Nu are susținere nici în cadrul propriei familii. Dar a câștigat lupta internă de partid. Probabil, va prelua conducerea conservatorilor după Cameron. Și insula.
- Ziarele de calitate, și cele de dreapta, și cele de stânga (The Times, Financial Times, The Guardian) au militat pentru menținerea Marii Britanii în UE. Tabloidele (The Sun, Dailly Mirror) au militat pentru ieșirea Marii Britanii din UE.
- Farage, exponentul naționalismului populist și primitiv, a promis că banii pe care Marea Britanie îi cotiza pentru UE vor fi direcționați în educație și sănătate. În timpul campaniei. Azi a declarat că a fost doar o glumă.
- Trump a salutat decizia britanicilor. Maria Zaharova, vocea blondă a Kremlinului, le-a prezis ehidno europenilor, dacă nu vor asculta vocea rațiunii de la Moscova, și alte exit-uri.
- Republica Moldova, chiar dacă ministrul finanțelor noastre zice că nu ne va afecta Brexitul, va fi lăsată și uitată ca o necunoscută. Și ca o amintire vagă. Și urâtă.
- Politicienii mărunți fac țările mari mici.
arcadie
referitor la ‘gluma’ din (4) – vreo sursa, ceva-ceva?
Gheorghe Erizanu
@arcadie: Scuze. Cred că nu mai aveți nevoie de surse. Văd că au plecat toți brexiții la hodină. Că și-o merită. A mai rămas unul, stângist până la stalinism, dar zice că e laburist.