Blog

Ce are în comun „Santa Maria”, nava-amiral a lui Cristofor Columb, cu porcul, păstrăvul-de-mare, albina și Tyrannosaurus Rex?
Viteza. „Santa Maria” a traversat Oceanul Atlantic cu o viteză de 20 km/oră. Porcul fuge cu o viteză de 18 km/oră. Albina zboară cu 18 km/oră. Păstrăvul-de-mare înoată cu 24 km/oră. Tyrannosaurus Rex se mișca printre ferigile de la polul Nord cu 24 km/oră.
„Santa Maria” era caravelă, corabie solidă, cu trei catarge, care și-a demonstrat rezistența pe parcursul călătoriilor de-a lungul coastelor Africii. Cu 20 km/oră a ajuns cu bine în America, ca apoi, să eșueze, în ajunul Crăciunului, pe un recif de corali.
Tyrannosaurus Rex nu a fost cel mai rapid dintre dinozauri. Se presupune, că Albertosaurus ar fi dezvoltat o viteză de 40 km/oră. Asta ar echivala cu viteza transatlanticului Titanic. Cu aceeași viteză de 40 km/oră se mișcă și elefantul african. Un pic mai rapid ca elefantul a fost Flyer 1, primul aeroplan al fraților Wright care dezvolta o viteză de 48 km/oră. Aeroplanul era lejer întrecut în zbor de porumbelul călător, care dezvoltă o viteză de 97 km/oră. Șoimul călător este considerată a fi cea mai rapidă ființă aeriană. Când plonjează abrupt pentru a prinde în aer o altă pasăre poate atinge viteza de 201 km/oră. Cel mai rapid avion din lume este X15 cu 7274 km/oră. Pământul se mișcă cu o viteză de 107226 km/oră. Iar Mercur cu 172440 km/oră.
Așa spun cărțile.
CARTEA CELOR MAI ULUITOARE COMPARAȚII de Nicholas Haris. Ilustratori: Ray Grinaway, Mike Fuller, Gary Hincks ș.a. Traducere din engleză de Zinaida Plămădeală (Editura Arc, 2008)
Pentru Cartea Zilei, PublicaTV

Comentarii(4)

  1. Columb mai avea o problema…el nu stia unde merge

    1. @Vitalie: Tu crezi că porcul știe unde fuge?

    • dandy

    • 14 ani în urmă

    A fost o banala eroare de calcul. Din cauza unor harti geografice lipsa. Sau a erorilor din hartile geografice.

    1. @Dandy: Poate marinarii s-au plictisit să meargă cu viteza porcului pe ape-ape și au preferat să oprească pe malul cu aborigene sexy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors