Blog

Mark Shuttleworth. Omul de afaceri și turistul cosmic. A fost întrebat ce lucru inutil și-a luat în cosmos.
– Coniac moldovenesc. Mi s-a spus că e bun. Dar era execrabil.
Răspunsul a fost dat la o întâlnire cu elevii unui liceu privat din Marea Britanie.

Comentarii(18)

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  daca zbura pe timpul lui gagarin era alta treaba,dar daca a luat un coniac din acele care vind conducatorii de vagoane de la gara ,,kievskii,,din moscova ,putea sa ramina pe orbita.de cind stau la moscova nu m-ai biau coniacuri moldovenesti,m-am facut de ris de citeva ori in fata colegilor cu bauturile,,made in moldova,,.plus la toate am desccoperit niste branduri moldovenesti ,de care n-am auzit nici eu nici domniile voastre,probabil ca sint moldovenesti aceste coniacuri,insa se fac noaptea si undeva foatre adinc sub pamint.barza alba a fost clonata ,,belii aist,,acum nu e singur are neamuri,,zolotoi aist,,ciornii aist,,serebrenii aist,,.daca guvernul nu schimba politica in acest domeniu in curind pe pietile csi vor apare asa coniacuri ca ,,polosatii aist,, ,,crutoi aist,,,,starii aist,,.coniacul contrafacut din gara ,,kievskii,,costa o suta ruble rusesti/3 dolari/bun si eftin ,cum spun unii.

  1. @catalin codru: Indiscutabil, este mult mai ieftin să faci un coniac bun decât o navă cosmică. Câți bani costă o publicitate pentru o promovare a produselor moldovenești în mass-media occidentală (încă nu m-am obișnuit cu această mass-media la singular, mâna îmi cere „occidentale”)? Mult mai mult decât o vorbă aruncată celor care vor face viitorul economic și politic mondial de genul: „îmi pare rău că am luat cu mine în cosmos coniac moldovenesc”.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  nu e greu sa faci coniac ,e greu sa fii serios si sa nu te lasi dus de cistigul imediat,care apoi te aduce la o catastrofa de durata prin reputatia pierduta.cerintele mari a pietii ruse au favorizat intr-un fel degradarea bauturilor noastre,nu i-am putut refuza pe rusi.un prieten de la tara facea un vin rosu excelent,insa cind il vindea tinea linga butoi si un bidon cu apa-e prea bun spunea el,cind adauga o cana de apa la un borcan de 3 litri,sau poate mai multe.vinuri bune avem si coniacuri bune la fel,insa si multe bidoane cu apa chioara.moldovenilor li se pare ca sint tare inventivi,insa nu fac alt ceva decit sa-si bata joc de propria munca si multe alte chestii in consetinta.

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  Cred ca Shuttleworth a facut deja poblicitata pentru MD: a numit-o tara producatoare de coniac. Caci coniacul, ca si sampania, poate fi produs sub aceasta apelatie numai in Franta. Eu personal prefer bautura moldoveneasca cu apelatia “Gloria” “cognacului moldovenesc” dar nu sunt sigur ca se mai produce. E greu sa-ti faci un nume.

 1. v-aţi fi aşteptat să fie bun cognacul moldovenesc, care prin definiţie nu are ce căuta pe plaiuri moldave…Mai aştept încă un “Muscat” făcut bine, poate să mai vorbit de specificitate)))

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  Vladimir B.cred ca vorbiti fara sa cunoasteti tema ,,coniacurilor moldovenesti,,adica a produsului destilat numit divin.

  1. @Catalin @Vladimir: Cred că undeva nu v-ați înțeles. Cu siguranță, Vladimir știe rostul vinului. Este un foarte bun oenolog amator.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  dupa 10 ani de afaceri in sfera restaurantelor ceva pricep si in coniacuri,din tarii alt ceva nu consum.

 2. păi, Catalin Codru, dacă tot susţii că ai ceva experienţă (un deceniu nu e o glumă!!!) ar trebui să ştii/cunoşti/dibuieşti diferenţa dintre “divin” (care eu nu ştiu ce este exact), şi cognac (pe care deşi l-am băut rar, ştiu cu precizie că nu poate fi decît EXACT ce este: un elixir unic!)…Deci, unde-i locul produsului “destilat” numit divin???

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  eu tot n-am inteles de unde sinteti,ro,sau md ,e necesar ca sa va pot lamuri mai cu detalii daca e cazul.

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  He,he, he…
  Sa vedeti voi, boieri dumneavoastra, ce bun era pentru unguri coniacul romanesc “Drobeta”! Pe timpurile cele minunate ale micului trafic de frontiera romano- maghiar. Contrafacut din spirt de 90 de grade adus din Serbia si dres cu zahar ars in familiile romanesti dornice de niscai ciubucuri. N-am spus comuniste? Atunci adaugati dv.! Plus etichetele furate de la fabrica de spirtoase din orasul in care vajnic vietuiesc,dar inscriptionate “Coniac Drobeta”. Si, cum zice si Catalin codru… Ce sa mai vorbim de gara Kievskaia din Moscova unde dragalasii de grajdanini mi-au furat si mie coniacul… “Drobeta”fara sa pot zice nici pîs. In 1987 pe cand dom Gorbi interzise sportul national rusesc cu sticla de supt vodcamicina. Numai ca asta era chiar original si de la …sursa. Obtinut dupa indelungi lupte si tertipuri seculare. Tot comuniste si ele. Dar am o mare multumire: am fost domn in toata regula!! Le-am dat marfa de calitate si inca din marea generozitate care ma caracterizeaza. Fireste, pentru fratii nostri din lagarul socialist. URSS? Ah, ce vremuri… marete. Domule Erizanu, cred ca de nostalgiile astea nocturne ma voi prapadi ,sireacul de mine. Ca sa vezi si dumneata… Parca-l aud si acum pe dumnealui, fratele rus pe care l-am intrebat “ce se da” la o asa coada imensa cum n-am vazut in viata mea,raspunzand cu vocea lui de Saliapin afumat oleaca: Maslo, gospoda, maslo!!Hă,hă,hă…

 3. să zicem, “Planeta Moldova”!

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  ca astrolog suparat nu vad asa vormatiuni planetare…mai ales intr-un context ingust.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  formatiuni p.s.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  inca ceva, ca sa ma cert pe o durata mai lunga cu domnia voastra.comentariile despre ultima pelicula a lui mihalcov mi se par din cale afara primitive,nu a fost un spectacol teatral,pelicula a depasit orizontul ingust privit din V.I.P.scenele cu stalin,cu bibanii pe linia intii,sinii dezgoliti ca o ultima consolare in fata unei morti inevitabile/prostesti la 19 ani/mi se par tulburatoare si pline de har .scena cu mortii desparind sub primii fulgi,va reveni pentru multi din noi ,ca un paradox al existentei noastre si moartea ne va clipi din ochi,incent ,incet,tot mai incet,precum o inima istovita.nu mai tin minte de cite ori am vizionat aceasta pelicula,dar nu conteza, setea nu a fost stinsa.astept partea numarul 3.vizionare placuta…

 4. @catalin, primitive au ba — sunt ale mele, mi le asum! De la unul care a creat miraculosul “Urga”, sau mesmericul “Ochi ciornye” sau absolut fantasticul “Raba ljubvi” — nu vaea voie să facă această cîrpăceală de film!!!
  În altă ordine de idei, “topicul” de aici e diferit…despre Mihalkov poate e mai potrivit să facem vorbire acolo unde ai primit un “disconfort”, din cîte-mi dau seama…la mine pe blog. Te invit.

 5. să zicem, “Planeta Moldova”!

 6. He,he, he… Sa vedeti voi, boieri dumneavoastra, ce bun era pentru unguri coniacul romanesc “Drobeta”! Pe timpurile cele minunate ale micului trafic de frontiera romano- maghiar. Contrafacut din spirt de 90 de grade adus din Serbia si dres cu zahar ars in familiile romanesti dornice de niscai ciubucuri. N-am spus comuniste? Atunci adaugati dv.! Plus etichetele furate de la fabrica de spirtoase din orasul in care vajnic vietuiesc,dar inscriptionate “Coniac Drobeta”. Si, cum zice si Catalin codru… Ce sa mai vorbim de gara Kievskaia din Moscova unde dragalasii de grajdanini mi-au furat si mie coniacul… “Drobeta”fara sa pot zice nici pîs. In 1987 pe cand dom Gorbi interzise sportul national rusesc cu sticla de supt vodcamicina. Numai ca asta era chiar original si de la …sursa. Obtinut dupa indelungi lupte si tertipuri seculare. Tot comuniste si ele. Dar am o mare multumire: am fost domn in toata regula!! Le-am dat marfa de calitate si inca din marea generozitate care ma caracterizeaza. Fireste, pentru fratii nostri din lagarul socialist. URSS? Ah, ce vremuri… marete. Domule Erizanu, cred ca de nostalgiile astea nocturne ma voi prapadi ,sireacul de mine. Ca sa vezi si dumneata… Parca-l aud si acum pe dumnealui, fratele rus pe care l-am intrebat “ce se da” la o asa coada imensa cum n-am vazut in viata mea,raspunzand cu vocea lui de Saliapin afumat oleaca: Maslo, gospoda, maslo!!Hă,hă,hă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors