Blog

De ce Mircea V.Ciobanu? Deoarece n-a mai scris nimeni.
De ce l-am preluat? Deoarece avea să se piardă printre elitiști.
De ce era nevoie de MVC? Deoarece ne transformăm, ca viață literară, în soții malteze. Insula Malta e un aliaj dintre Occident și Orient. Este interzis divorțul. Și frumoasele malteze se transformă cu anii în femei de pământ, mari, obeze și neîngrijite. Bărbatul le va accepta așa cum devin. Ele nu mai au nici un motiv să depună eforturi pentru a fi frumoase în continuare. A dispărut subiectul seducției. Cam asta se întâmplă și cu proza română. Totul se face în familie.Păcat. Sunt foarte frumoase. Maltezele. Și proza română. Care a scăpat de poezie. Și riscă să devină obeză. Dacă din când în când nu apare câte un Mircea V.Ciobanu.

Comentarii(11)

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  am inteles ,robociob -literar kyborg,s-a intors din viitor sa le arate baetilor calea dreapta.buna idee.

  • calaretul fara cap

  • 14 ani în urmă

  si niciun cuvant despre barbatul maltez… sa intelegem ca e frumos, destept, suplu, ingrijit si, evident, victima…

  1. @calaretul fără cap: Bărbatul maltez. E ceea ce a mai rămas din cruciatul fără zale. Fără sabie. Fără cal. Și fără sfântul Graal.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  adica trebue inteles ca critica din md e un mit frumos vechi, medieval,un fel de don quijote ,care lupta cu morile,apare intrebarea ,cine e dulsinea,din cauza cui e atita violenta ,lupta,d erizanu,ce spuneti.in general intriga e reusita, asta am banuit-o de la bun inceput.va fi probabil un imbold in plus pentru prozatorii nostri.regizorul din umbra merita aplauzele,craciun fericit d. erizanu,mai asteptam surprize.

  1. @catalin codru: N-a fost nicio critică, n-a fost niciun sistem de valori. Ne-am bălăcit toți. Cei mai șmecheri s-au declarat cei mai șmecheri. Cei mai puțin șmecheri au rămas mai puțin șmecheri. Nu cred că MVC instaurează un sistem de valori. Nici nu are cum. Dar e nevoie de un duș. Pentru binele prozei. Cu plecăciuni.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  pentru sandu vakulovski,poate bat campii,poate sint din cale afara subiectiv,imi place mult cea ce faci sicea ce scrii,da asta cu las ca-i bine …nici n-am cuvinte.

  • catalin codru

  • 14 ani în urmă

  p.s. adica AIUREA DE TOT,CU SCUZELE DE RIGOARE.

  • Nic Arsanca

  • 14 ani în urmă

  Deci Mircea V. Ciobanu este
  a.) malteza supla si frumoasa gata de maritat
  b.} malteza grasana dupa douazeci-treizeci de ani
  c.) cavalerul maltez imediat dupa cruciade
  d.) maltezul fara spada, prihana si Sfantul Graal
  e.) toate de mai sus
  f.) niciuna din optiunile de mai sus
  g.) briza de aer proaspat pe care Editura Cartier o aduce mereu in joc atunci cand editeaza si il intinereste (vizibil) pe Emil Brumaru, eventual pe el insusi (Mircea V. Ciobanu), etcaetara

  1. @Nic Arsanca: Editura Cartier și-a îndeplinit misiunea. Chiar dacă editam o singură carte. Opera poetică de Brumaru. Am reușit să aducem la viață un scriitor uitat în două camere dintr-un apartament din Iași. Am fost mai benefici decât toți medicii din Copou. Și asta a fost demult. Eu cred că e bine.

  • Nic Arsanca

  • 14 ani în urmă

  Domnule Erizanu,
  Cerându-mi scuze pentru tonul și stilul total ne-ceremonios și ne-protocolar al intervenției mele anterioare, aș dori să știți și să fiți convins că, dincolo de orice aparențe produse de anumite giumbușlucuri lingvistice, apreciez foarte mult munca dumneavoastră editorială de promovare sau de re-promovare a tuturor valorilor românești. Numele lui Emil Brumaru nu a fost pomenit de mine în van.
  “Crăciun fericit!” și “An Nou 2011 plin de bucurii și împliniri!” atât pentru dumneavoastră și întreaga echipă de la Editura “Cartier”, cât și pentru toți cei aflați în sfera personală a iubirii dumneavoastre.
  Nic Arsanca

  1. @Nic Arsanca: Vă mulțumesc. Crăciun fericit și un An bun Dumneavoastră și celor dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors