Blog

Are o eșarfă albastră. De mătase. Cămașă albă. O geantă de piele. Maro. Gen „diplomat”. În geantă: două foi, dintre care una e cu antetul Primăriei Chișinău. Un pieptene. Are păr dat peste cap. Și trei lei în buzunar. Ca să ia microbuzul. Trăiește în gazdă. La Ciocana. Cu soție tânără. Și cu un copil de doi ani.
Și tot viitorul este în spate.
Era jurnalist. Lucra undeva la Casa Presei. Nu i-am văzut niciodată semnătură în vreun ziar. În fiecare dimineață ne întâlneam la cafea. Pe scările de la barul „Moldova”. Sau pe muchia de la „Fulgușor”. Era tot timpul la cravată. Bine lustruit și bine pieptănat.
Îmi spunea „Ierizancik”.
Și tot viitorul era în față.

Comentarii(3)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  referitor la primul personaj am citeva intrebari -raspunsuri.prima intrebare.de ce are in buzunar doar trei lei.de unde are cascaval pentru esarfa de matase si geanta de piele.eu am inteles urmatoarele.e un individ care intermediaza rezolvarea micilor probleme in primarie.sotia ii da doar trei lei din urmatoarele motive.inapoi iubitul sot se intoarce in taxi,ca sa nu i se fure bani din,, diplomat,,.daca n-ar fi asa atunci cred ca l-ar parasi demult.referitor la personajul numarul 2-principal.s-a transformat din ,,erizancic,,in ditamai domnu editor ERIZANU.in localurile simple nu e mai de gasit.nu mai are nevoe de pieptene si negociaza ceva gen ,,dex 2,3,,sau ceva si mai tare poate chiar o enceclopedie …,,nu va pierdeti curajul totul abia incepe,,marc aureliu ,anul 176 d.h.dupa ce a pierdut juma de legiune intr-o batalie cu triburile germanice.)))))

  1. @catalin codru: Foarte bun. Marc Aureliu. Merci mult.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  anticipez putin lucrurile,cred ca multi cauta celebra maxima citata mai sus,n-au cum s-o gaseasca.aceasta maxima a fost sustrasa din arhiva secreta a vaticanului in timpul reparatiei din incinta acesteia efectuate de cativa basarabeni .)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors