Blog

Palahniuk. Nu s-a născut în Pitușca. Nu s-a născut nici în Grozești. Nici Grozăvești. Nu este născut nici în 1970. Nici în 1966. Nu este nici Vlad. Nu este nici Vladimir. Nu este nici Ulinici. Nici Ulici. Nici cel puțin Plahotniuc. Nu este cetățean al Republicii Moldova. Nu este cetățean nici al României. Despre el n-a scris nici Timpul, nici Jurnal, nici Ziarul de Gardă, nici VIP magazin, nici Adevărul. N-a fost comentat nici de Bogatu, nici de Negru, nici de Mocanu, nici de Lupu, nici de Ghimpu, nici de Filat, nici de Boțan. N-a apărut nici la Prime, nici la Jurnal TV, nici la Publka TV, nici la Pro TV.
Este Palahniuk. Chuck Palahniuk. Născut în 1962. În SUA. Primele două cărți au fost refuzate de către editori. A devenit celebru cu romanul Fight Club. Publicat în 1996. Am găsit în Librăriile Cartier romanul „Supraviețuitor”. Apărut în 2009. La Polirom. Era ultimul exemplar. L-am cumpărat.
În adnotarea cărții scrie: „este o satiră hipnotică, înfricoșătoare despre prețul celebrității într-o lume aflată în stadiu extrem de alienare.”

Comentarii(7)

  • Ski

  • 13 ani în urmă

  are origini ucrainene, totuşi…
  şi a fost comentat şi răs-comentat la Tiuk!

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Chestiunea despre identitate este una interesanta. Cine suntem? Cei ce ne credem noi, cei ce ne cred altii, cei ce ne imaginam ca suntem ori am dori sa fim, sau asa cum îsi imagineaza altii despre noi? Ori poate merge vorba de personalitate multipla? Ori poate ne jucam rolul atribuit de istoria fiecarui? Ori poate noi însine ne definim identitatea?
  Cate odata limitele între imaginar si real nu sunt chear distinse.

 1. cât costă cartea?

  1. @Moldoveanul: Eu am cumpărat-o cu 99 de lei. De la Librăria9. Dar îmi place propunerea Călărețului Fără Cap.

  • calaretul fara cap

  • 13 ani în urmă

  propun o licitație! Moldoveanule, te bagi?

 2. îmi place tare mult fragmentul:”Nu este cetățean nici al României. Despre el n-a scris nici Timpul, nici Jurnal, nici Ziarul de Gardă, nici VIP magazin, nici Adevărul. N-a fost comentat nici de Bogatu, nici de Negru, nici de Mocanu, nici de Lupu, nici de Ghimpu, nici de Filat, nici de Boțan. N-a apărut nici la Prime, nici la Jurnal TV, nici la Publka TV, nici la Pro TV.”

  1. @sweety: Mulțumesc. E plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors