Blog

Nu știu cine l-a sfătuit pe Dorin Drăguțanu să demisioneze în momentul când delegația FMI urca în avion. Dar l-a sfătuit prost. Nu știu cine l-a sfătuit să meargă mai departe decât o demisie anunțată sec și fără emisiuni TV. Dar l-a sfătuit prost. Cel care l-a sfătuit a reușit să-l transforme într-un timp scurt în „cel mai urât dintre moldoveni”. Nu știu dacă Dorin Drăguțanu își dă seama că a fost utilizat cinic. Problema devine și mai gravă. În această ură națională a fost adusă și familia Drăguțanu. Mai nou, la aproape 25 de ani de la căderea comunismului, ura de clasă în cazul Drăguțanu explodează mai roșu decât în decretele sovietelor din primii ani ai dictaturii proletariatului.
Devalorizarea leului a lovit direct și a sărăcit lumea care a mai rămas în Republica Moldova. Cel mai bun guvernator de bancă în asemenea situații își asumă responsabilitatea. Chiar dacă coroana lui regală este imaculată, oricum, este vinovat de hoiturile leilor care au pierit. Și de izul care îl răspândesc.
Dar orice om de 40 de ani are dreptul să trăiască într-o casă. Cu familia. Cu câine la poartă. Cu pisică în casă. Altfel este sau un puturos. Sau un bețiv.
Sau e vorba de ură de clasă. Să vină dictatura proletariatului. Propaganda. Troicile. Și mauserele.
 

Comentarii(7)

  • Proletara

  • 9 ani în urmă

  Ciudata afirmatia asta… In tara RM, sunt oameni care nici la 50 nu reusesc sa-si fi platit ipoteca…. si nu pentru ca-s “puturosi”, ci pur si simplu n-au un lucru bine platit si nici nu s-au apucat de biznis la timp (puturosii!!!). of.

  1. @Proletara: De acord. E un pic forțată afirmația.

  • Mircea

  • 9 ani în urmă

  Intr-o oligarhie Gheorghe, nu cred ca te poti astepta la mai mult.

  1. @Mircea: E Ace Age. Episodul 2015.

  • Catalin

  • 9 ani în urmă

  GEOERGE,
  Mi-e tare frica pentru voi ca nu scapati de dictatura proletariatului, de troici si de mausere. Se vor implini curand șase ani de cand ”bantui” pe siturile basarabene. Aveam mari speranțe. Nu le mai am. Sunt trist din cale afara.

  1. @Catalin: Îmi pare rău de tristețea Dvs. Nu Vă poate ajuta nici tristețea mea. Care e mult mai mare. Nici nu mai am chef să scriu. Nu mai zic de cheful Dvs de a hălădui pe site-urile basarabene.

  • Catalin

  • 9 ani în urmă

  Mult stimata tovarașă PROLETARA,
  Și mie mi se pare tare ciudata exprimarea eliptică…de sens. Dați-mi, vă rog, o mica explicație la ”50”. Ce vrea sa fie acest numeral? Ani ca vîrsta? anul 1950,nr. prescurtat de cont bancar sau un cod?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors