Blog

Profesorul Constantin Marin, fostul președinte TRM, și-a prezentat demisia în decembrie trecut. Nu știu dacă a fost un administrator bun. Nici nu știu dacă această funcție e una birocratică sau e una morală. Știu că profesorul Constantin Marin i-a școlit aproape pe toți jurnaliștii de azi. Nici nu știu dacă este fericit când se uită peste peisajul jurnalistic de azi: lichele multe, caractere puține; câini care latră când pică frunza și tac când hoțul sare gardul. Dar președintele Marin avea autoritatea profesorului sever și hedonist printre jurnaliștii radio și tele de la Antena nr.1 din Dealul Schinoasei.
Olga Bordeianu sau Olga Bordian (am găsit ambele ortografii prin mass media autohtonă), probabil, a fost un administrator bun la CTC și un crainic cu pronunție a diftongilor la Russkoe Radio. Probabil, n-a plagiat nimic în caietul de sarcini. Probabil, a studiat meserie americană în Rusia. Ca în poveștile românești. Ea a făcut în două săptămâni cât alții într-un an. Probabil, va fi un birocrat bun. Fără autoritate morală.
Dar cine mai are nevoie de moralitate și meritocrație într-o țară unde cei buni pleacă, iar cei mici devin și mai mici. Suntem în epoca piticilor.
Se poate să scriu, din orgoliu pentru ei și în pofida DOOM-ului, cu majuscule, ca americanii: Epoca Piticilor?
 

Comentarii(9)

  • alina

  • 9 ani în urmă

  Piticii in sine sunt cum sunt. Ca si oamenii. Mai mult sau mai putin simpatici sau urati, destepti sau prosti, buni sau rai, competenti sau incompetenti. Piticii manipulatori si mincinosi sunt ca si oamenii – absolut nocivi pentru cei din jur, daca ajung intr-un fotoliu prea mare pentru statura lor.

  1. @alina: Cei din jur devin și mai mici. Ne mărunțim.

  • Anton

  • 9 ani în urmă

  Mai e o autoritate morala Constantin Marin dupa ce Curtea de conturi nu a gasit cateva milioane de lei la Companie? Ori il iertam doar ca e ”patan” de-al nostru? Intersanta societate avem, daca e de-al nostru poate sa fie si criminal, oricum gasim argumente sa-l canonizam, dar daca nu-i din gasca atunci il omoram in fasa…

  1. @Anton: Nu sunt sobor de preoți. Nu am canonizat pe nimeni. Poate vreo doi scriitori. Ca editor. Fiecare să-și facă treaba. Curtea de Conturi, CO care a votat, noua președinte. Să facă ce vor. După cum îi duce capul. Dar să ne scutească de spectacol. Să promoveze piticii. Să ne spună clar: vine Dictatura Piticilor.

  • Valentin

  • 9 ani în urmă

  @gheorghe sunteti destul de inteligent ca sa intelegeti ca orice dictatura e periculoasa, dar dictatura oamenilor “morali” e inzecit mai periculoasa decat cea a pigmeilor. mai bine pitici ( pe care nu-i cunoastem, cine stie, poate creseste un gigant) decat un Gigant cu nume “bun” care s-a dovedit a fi un “Shor”. Din pacate toate numele sonore nimerite in anumite posturi si-au discreditat, intr-un final, numele. Poate Piticii ne vor salva. Nu va mai construiti idealuri, sunt toti oameni si toti cedeaza in fata ispitelor, chiar si “sfintii” Marini.

  1. @Valentin: Nu am iluzii. Am utilizat foarte mult noțiunea „probabil”. Iar în loc de „sfânt” parcă era „hedonist”. Respect concluzia.

  • Florin O.Z.

  • 9 ani în urmă

  Epoca Piticilor face parte („armonios integrant”) din programul generalizat și globalizat de măsluire perpetuă, furt generalizat și promovare grosieră a non-valorilor, căruia m-am obisnuit a-i spune Epoca/Era ticăloșilor (precum DOOM-ul ar recomanda-o, cu căldura corespunzătoare).

  1. @Florin O.Z.: Notez și această epocă/eră. Din Hobsbawm știam de Era revoluțiilor, Era capitalului, Era imperiilor, Era extremelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors