Blog

Sunt unul dintre cei 8359 de cititori ai săptămânalului. Sunt adeptul unirii inteligente. Găsesc părerile scriitorilor Irina Nechit, Val Butnaru, Mircea V.Ciobanu, Adrian Ciubotaru de la țarul Putin până la sultanul Erdogan. Ajung până și la fotografia epigramistul Bâlici. Citesc despre balet, teatru, balet. Mă uit pe can-can și pe zigzag. Dau și de clarvăzătoarele Aurelia, Maria, Valentina, Natalia și doamna Ina.
Mai caut printre balet, clarvăzătoare, țari, sultani, plahotnicuci, filați, dodoni. Nu găsesc nicio cronică de carte.
La 31 august ziariștii noștri vor întreba inocenți, ca în fiecare an, de ce moldovenii nu citesc. Își vor aduce aminte de Dimitrie Cantemir. Și vor compătimi editorii.
Cititul la moldoveni nu este doar responsabilitatea editorilor. Fuga scriitorilor, salahori ai presei, în politic nu va diminua votul pentru ideologiile din secolul trecut.
Cronica de carte, noutățile editoriale nu sunt doar pentru Contrafort. Nu voi face nicio filipică pentru lectură.
Găsiți loc, unul foarte mic, săptămânal, pentru o carte. Pentru unirea inteligentă. Și pentru cititorul vostru inteligent.
Notă: Săptămânalul se numește Jurnal de Chișinău. Dar situația, cu mici excepții, e aceeași în toată presa românească. De pe malul Bâcului, de pe malul Dâmboviței.
Nu ucideți propriile cărți.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors