Blog

Pentru premiul Om de Cuvânt 2016 au fost nominalizați (în ordine alfabetică):
Mircea V.Ciobanu, scriitor
Eugen Lungu, critic și istoric literar
Stela Popa, prezentatoare TV
Dorin Recean, om de afaceri
Vasile Romanciuc, poet
Juriul este format din 5 persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.
Cei 5 nominalizați au fost punctați de la 5 la 1 de către fiecare membru al juriului. După calcule matematice, făcute de președintele juriului Em.Galaicu-Păun, Premiul Om de cuvânt 2016 i-a revenit lui Dorin Recean.

Dorin Recean, Om de Cuvânt 2016
Dorin Recean, Om de Cuvânt 2016

Dorin Recean este Om de cuvânt 2016, premiu oferit de Librăriile Cartier.
Premiul se acordă unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună.
Când l-am invitat la eveniment, știind atunci că este doar nominalizat, Dorin Recean mi-a zis că trebuie să fac uz de funcție ca să-l excludem din listă. A spus-o foarte sofisticat. Pe când era ministru de Interne era foarte direct, deloc sofisticat, era chiar bucuros când afla că ai o amendă de la Rutieră. Și asculta ca o poveste de dragoste cum s-au comportat polițiștii, cum au aplicat amenda, cum ai achitat amenda. Au fost au ba piedici birocratice. Au zâmbit? Au fost drăguți cu tine? Plăteai amenda ca un act de binefacere.
Dorin, nu ai unde te ascunde. Ești Om de Cuvânt 2016, premiul Librăriilor Cartier. Alături de Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015) și ceilalți oameni de cuvânt de pe lista scurtă 2016. Sunteți oameni dragi și așteptați în continuare în Librăriile Cartier.
 
 

Comentarii(4)

  • talex

  • 8 ani în urmă

  deci poti fi om de cuvant chiar daca vrei sa-l dai pe unul cu capul de asfalt 🙂
  ca din mandatul lui recean atat ramane, musamalizarea unui accident si capul de asfalt.

  1. @talex: Dacă nu sunteți cititor de „The Sun”, atunci mandatul lui Recean a însemnat primul ministru de Interne care a reușit, cel puțin, pe perioada mandatului să schimbe fața poliției. Nu cred că reușea să facă schimbări printre polițiști cu trimiteri la Kant. Să fim corecți.

  • Nic Arsa

  • 8 ani în urmă

  Ma gândesc … din moment ce juriul ” … Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.” … înseamnă că domnul Dorin Recean a meritat a fi Om de cuvânt 2016. Atât.

  1. @Nic Arsa: Cu prisosință. Chiar dacă a fost neașteptat. A fost pe o listă scurtă cu cei mai mari cărturari ai Basarabiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors