Blog

Cele mai vândute cărți din dricul verii. În Librăriile Cartier.

 1. Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac. Editura Cartier
 2. Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac, Editura Cartier
 3. Te blestem să te îndrăgostești de mine, de Nicolae Dabija. Editura pentru Literatură și Artă
 4. Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand. Editura Trei
 5. Rusoaica, de Gib Mihăescu. Editura Cartier
 6. Adio, lucruri, de Igor Guzun. Editura Cartier
 7. Frunze de dor, de Ion Druță. Editura Cartier
 8. Dificila unire, de Alberto Basciani. Editura Cartier
 9. Horodiște, de Ion Druță. Editura Cartier
 10. Chișinăul nostru necunoscut, de Iurie Colesnic. Editura Cartier

Marea surpriză e intrarea în top a romanului Rusoiaca de Gib Mihăescu, care e pe piață de ani buni și intră pentru prima dată în top. În interbelic era unul dintre cele mai vândute romane.
ÎN ROMÂNIA au fost făcute public datele ultimului sondajul IRI, una dintre puținele măsurători credibile în RM și România.
În ce privește ideologia la care aderă românii, sondajul institutului american arată că 30% mizează pe liberalism, 24% pe social-democrație, 10% pe creștin-democrație, 7% pe conservatorism, 6% pe socialism.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri 20% nu vor merge la vot, dintre cei care ar vota: 32% ar alege PSD, 29% PNL, 7% Platforma 100 a fostului premier Dacian Cioloș, 4% ALDE, 4% USR, 4% PMP. Sondajul nu este suficient de exact pentru a arăta și evaluarea adecvată pentru UDMR.
Românii se raportează la Republica Moldova destul de reținut. Potrivit sondajului: 28% dintre români, în general trecuți de 50 de ani, susțin reunificarea necondiționată; 25% ar vrea ca R. Moldova să adere mai întâi la UE și apoi să se reunifice cu România; 26% socotesc că R. Moldova ar trebui să rămână independent, chiar dacă va fi primită în UE; în vreme ce 3% îi văd viitorul alături de CSI.
ÎN GERMANIA sunt acreditate doar patru case de sondaje, care au dreptul să facă măsurători în ajunul campaniei electorale. Dacă datele oferite de un sondaj (marja de eroare e până la 5 la sută) nu coincid cu datele electorale, atunci agenția de sondaj riscă să-și piardă acreditarea. Bănuielile rezonabile: 1) agenția face manipulare sau 2) agenția nu este profesionistă.
În RM agențiile de sondaj au o marjă de eroare de 1,8 – 3 la sută. Și o acuratețe dintre sondaje & realități de 10-15 la sută.
Vom avea o toamnă și o iarnă pline de sondaje.
Salvează
Salvează
Salvează

Comentarii(5)

  • Marius

  • 6 ani în urmă

  Stau sa ma gindesc ce sa scriu… pozitia 10 o am. Rusoaica e un cadou bun pentru un prieten sau oameni care ii respecti.
  Druta mereu actual. Ceilalti deja dupa preferinte. 😉
  Mi se pare mereu actual Ultima noapte de dragoste…, nu pentru dragoste, dar pentru radiografia acelei societati. Dar demult nu mai e in ton. Poate Elevul Dima… dar cine sa citeasca asa ceva, PD-istii sau contestatarii lor? 🙂 (prin Pd, nu ma refer la cei de acum, ci la atitudinea de servilism total, specifica unor situatii socio-profesionale care deja se pare ca a intrat in ADN)
  Poate unora le-as darui Vasile Voiculescu. Scriu numele acestea si ma ingrozesc unde am ajuns… Cu festivitatile de la ASM cu domnitele de la Institutul de Filologie, cu directorul acelui Institut, pe care tot vreau sa il intreb ce a scris in presa despre Gheorghe Ghimpu dupa Congresul Ii al Frontului in iulie 1990. “Moftul tracic”, asa il caracteriza pe Ghimpu cel adevarat. Atunci Ghimpu a parasit Frontul. Ghimpul vroia decomunizare. Astia vroiau altceva…
  Sa auzim de bine.
  Cu stima si drag,
  Marius

  1. @Marius: Cum ar zice Vitalie Sprînceană: „toți am fost tineri și frumoși”. Și Bahnaru, de asemenea.

  • Marius

  • 6 ani în urmă

  Da, Sprinceana cu fraza aceasta m-a nockoutat. 🙂

  • Timerage

  • 6 ani în urmă

  Vă semnalez o cronică la romanele Tatianei Țîbuleac: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/blestemul-de-a-fi-femeie–196566.html.

  1. @Timerage: Mulțumim. Ne bucurăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors