Blog

„Astfel atinsese vârsta de cincizeci și unu de ani…”
A început într-o gașcă de bandiți. Și-a câștigat existența în mod diferit. Dormea doar patru ore pe noapte.
„Nu putea tolera inexplicabilul. Trebuia să înțeleagă tot ceea ce știa fiecare.”
„Era ajutat de foarte multă lume, care descoperea că era un flăcău strălucit, care merită să fie folosit. El dovedea o fermecătoare complezență în a fi folosit.. În fiecare caz, oamenii descopereau că fuseseră în schimb folosiți ei înșiși…”
„Cumpărase terenuri acolo unde nimeni nu credea că vor avea vreo valoare, cumpărase sfidând toate sfaturile – și le înzecise prețurile. Cumpărase acțiuni în foarte multe întreprinderi, de toate tipurile. Câteodată ele dădeau faliment, ruinându-i pe toți cei care se ocupau de ele, cu excepția lui… El înscena o cruciadă împotriva unui monopol dubios… și îl făcea să-și piardă franciza; franciza era dată unui grup și mai dubios, dar controlat de el…”
„Succesiunea iubitelor lui era atât de rapidă, încât încetă să mai fie bârfă. Se spune că nu s-a bucurat vreodată de o femeie decât dacă a cumpărat-o – și ea trebuia să fie genul care nu poate fi cumpărată.”
„Băcanii și mateloții nu îl apreciase…; politicienii da.”
„Nu poți să scapi de depravarea umană, puștiule, zise el cu blândețe. E posibil ca șeful tău, pentru care lucrezi, să aibă idealuri, dar trebuie să se milogească de bani și să execute ordinele date de mulți oameni vrednici de dispreț. Eu nu am idealuri, dar eu nu mă milogesc. Alege. Nu ai încotro.”
„Restul a fost rapid și simplu ca o epidemie.”
Așa arată mogulul. La 51 de ani. Din Izvorul de Ayn Rand. Îi spune Gail Wynand.

„Gail Wynand își puse pistolul la tâmplă.”
 
Salvează
Salvează

Comentarii(2)

    • Ana

    • 7 ani în urmă

    A vy o kom podumati, tovarisșci Beria?))))))

    1. Ana: Mă gândeam la cărțile care merită citite în liceu. Poate să nu fie chiar la lectură obligatorie. Dar, cu siguranță, merită să fie inclusă la „lecturi recomandate”. Lumea noastră ar arăta altfel dacă liceenii ar citi Ayn Rand în loc de „Morcoveață”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors