Blog

Cea mai cunoscută echipă de hockey subacvatic la nivel mondial e cea a Republicii Moldova.
După 16 luni de studii pe teren, Robert Reid & Leif Pettersen, au publicat în celebra serie de ghiduri de călătorie Lonely Planet volumul dedicat României & Moldovei (Republicii Moldova & Moldovei românești).

Articolul dedicat acestui sport străin devenit național pentru Republica Moldova începe: „Cunoașteți că Republica Moldova este cunoscută la nivel mondial prin echipa de hockey subacvatic?”
Echipa masculină de hockey subacvatic a participat pentru prima dată la mondialul din Tasmania, Australia în 2000. A pierdut cu succes 0 la 30 în fața Columbiei, apoi 0 la 23 în fața Argentinei. Apoi toată echipa, care n-a mai suportat alte umilințe sportive, a cerut și a obținut in corpore statutul de refugiat de la autoritățile australiene.

Doi ani mai târziu Federația Națională de Hockey Subacvatic, cu sediul la Tiraspol, a trimis naționala feminină de hockey subacvatic la Calgary, Canada. Vizele au fost obținute la Ambasada Canadei din București.  Imediat cum a ajuns la Toronto moldovencele subacvatice au cerut statutul de refugiat. Echipa nici nu s-a prezentat pe teren.
Fiecare hockeyst subacvatic a plătit 1200 de dolari americani Federației din Tiraspol.
De această poveste mai veche din ghidul Roumanie et Moldavie mi-a adus aminte decizia autorităților de la Chișinău de a permite Tiraspolului și Râbniței ca să emite plăcuțe de înmatriculare auto, recunoscute de Chișinău și implicit, în toată lumea.
Salvează

Comentarii(2)

    • Marius

    • 6 ani în urmă

    Iar ei vor continua sa ne umileasca.

    1. @Marius: Nu e deloc roz acest tablou: niște umiliți care umilesc alți umiliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors