Blog

Președintele Băsescu a pierdut cetățenia Republicii Moldova în ultimă instanță din RM;
administrația Hânceștilor numește o stradă cu numele Grigori Kotovski;
administrația centrală a RM oferă cetățenia Republicii Moldova oricărui străin contra investiții.
„Președintele Băsescu ține morțiș ca procedura de naturalizare a cetățenilor Republicii Moldova (…) să fie simplificată până la a deveni un banal automatism birocratic. Măsură absurdă, care va produce instabilitate pe plan intern și internațional, și care ne va pune într-o situație delicată atât față de Bruxelles, cât și față de Moscova”, scria Radu Portocală (care exprima opinia unor partide importante din România, dar care nu puteau spune pe față ceea ce credeau și făceau) atunci când președintele Băsescu a propus simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei românești pentru basarabeni.
Propunerea președintelui a fost una morală pentru România. Oferirea cetățeniei Republicii Moldova pentru președintele Băsescu a fost un gest moral pentru Republica Moldova.
În momentul când îi anulezi cetățeanului Băsescu pașaportul moldovenesc, îți anulezi puținul capital moral pe care îl aveai ca țară.
Iar depozitul moral al RM nu poate fi adăugat nici cu strada Kotovski din Hâncești, nici cu dolari din zonele gri de pe mapamond.
Iar o țară fără capital moral nu există. Rămâne doar demagogia „statalității”.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors