Blog

La Cartier facem pronosticuri pentru meciurile Mondialului. De vreo 4 ediții. Cel mai aproape de rezultat pentru primul meci a fost redactorul Valentin Guțu. El a pronosticat un 0 la 5 pentru Arabia Saudită. Valentin Guțu a mai pronosticat un rezultat. Dar a fost prea departe de adevăr. Era un 11 la zero. Dar, după cum se zice mai nou pe la noi, a fost un pronostic politic. Acei bătuți la zero au fost ca Russkii les. Înalt, plicticos și mult. Al naibii de mult.
Cele mai multe pronosticuri corecte sunt, ca și acum 8 ani, înainte de concediul de maternitate, a Marinei Darii. Care machetează acum excelentul roman al lui Rainald Goetz, Johann Holtrop. O schiță a societății. Romanul va apărea în colecția Biblioteca deschisă. Traducerea din germană e semnată de Victor Scoradeț. Neamțul Goetz, a nu se confunda cu marele absent al naționalei Goetze, este în roman ca naționala germană de acu 10 ani. Viguros, proaspăt, inventiv. Fraze lungi, foarte fragmentate, cu o topică fracturată. Pentru hedoniști.
Pronosticurile de la Editura Cartier: unii mizează pentru o finală Franța – Anglia. Alții (e unul singur) mizează pe o finală Belgia – Croația. Nimeni nu a mizat pe o finală Franța – Croația. Nici Marina.
După Mondialul din Rusia, în Biblioteca deschisă, vor apărea, alături de Goetz: Recreații, de Iurii Andruhovâci; Complexul lui Jonas, de Thomas Glavinic; Internat, de Serhii Jadan.
Cele patru romane sunt ca cele patru naționale din 10 iulie 2018: Goetz, ca naționala Angliei; Glavinic, ca naționala Croației; Jadan, ca belgienii și Andruhovâci, ca francezii. Nu mă întrebați de ce. Știu că Jadan e ca „diavolii roșii”. Dar îmi sunt dragi toți.
 

Comentarii(2)

    • Marina Darii

    • 6 ani în urmă

    Dupa cum ati accentuat ca am cele mai multe pronosticuri si am avut in 2008 inainte de concediu de maternitate, cred ca e timpul sa ies în concediu de maternitate 😀 😀

    1. @Marina: Am muțit. Mult. Tac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors