Blog

Pe 7 noiembrie Guvernul Sandu a primit de la Uniunea Europeană două tranșe în valoare de 25 milioane de euro în cadrul asistenței bugetare oferite Republicii Moldova. Banii sunt pentru reforme în domeniul poliției, agriculturii și dezvoltării rurale. Un euro a costat 19,31 MDL.

Pe 8 noiembrie Guvernul Sandu a primit de la Uniunea Europeană un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru finanțarea deficitului bugetar. Un euro a costat 19,29 MDL.

Pe 8 noiembrie Guvernul Sandu a primit o moțiune de cenzură de la Parlamentul Republicii Moldova. Costurile: o izolare completă a RM; zonă gri pentru o generație; un președinte care va trebui să-și facă selfie ca să creadă că se întâlnește cu un alt președinte; diplomați moldoveni cu uși închise și la WC în cancelariile europene; un nou val de emigrație al celor care au mai rămas. Și un teritoriu sărac, pustiit și cu 30 de mii de sirieni care nu vor vrea să vină niciodată aici. „Sărac este orice om care nu poate schimba nimic și pe nimeni. Bogat este orice om pe care nimeni și nimic nu îl poate schimba.” E din Ion D.Sîrbu, autorul romanului Adio, Europa.

Comentarii(2)

    • Catalin

    • 5 ani în urmă

    George !! Păi , romanul ăsta al lui I.D SÎRBU nu mai e la modă în… UE ! ”ADIO, EUROPA ” ? Cum se poate așa ceva ? Dar , pe bune îți spun , că e un roman EXTRAORDINAR si sigur l-ai citit . Chestia e că nu am văzut… PREMIUL NOBEL dat post – mortem. Sau …mi-a scăpat mie ? …”Țară mică, coane Fănică ! Stiți ? După buget , să trăiți ! ” Da , io tot întreb : unde e România pe hartă ? Nu de alta, dar dacă tot mereu am fost întrebat: cam pe unde vine ? Si am răspuns …streotip : cam pe la Polul Nord, pe lângă Rusia .

    1. @Catalin: România e acolo unde e. Și e mai bine decât zic unii. Iar RM e la Polul Nord, lângă Rusia. De aia am fost atât de tranșant cu alegerile locale din Chișinău. Ca să nu ajungem în situația când Guvernul Sandu va fi picat. Și atunci cei doi lideri vor avea doar tribuna străzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors