Blog

Chișinăul a ales. Prezicătorii care au tot dat cu parul la fiecare colț unde credeau că ar putea fi un Năstase se dau drept magicieni care au umblat abia-abia cu bagheta prin viitor.

Ion Ceban a avut o campanie electorală ca la carte. A fost un elev sârguincios. A ascultat și a executat. Și a aruncat bani grei pentru cucerirea Chișinăului.

Andrei Năstase a avut o campanie electorală improvizată, fără bani, fără profesioniștii domeniului, fără un șef de campanie, fără o strategie de campanie, cu live-uri făcute chiar de către el însuși, fără virilitatea inocentului din campania 2018.

O fi fiind Chișinăul sărac. Dar nu se lasă cucerit fără niciun sfanț.

Situația actuală îmi amintește de o întâlnire a scriitorilor cu cititorii din anii 80, secolul trecut.

O casă de cultură dintr-un sat din părțile Hânceștilor. 800 de elevi în sală. Fără niciun profesor sau învățător. Fără niciun matur. Profesorii aveau consiliul pedagogic. La școală. Pe scenă: Liviu Damian și Spiridon Vangheli. Și o masă.

Cutremurul vine când vrea el. Și unde vrea el. Atunci a vrut să vină. Copiii au intrat într-o panică groaznică. A început îmbulzeala și țipetele. Liviu Damian s-a urcat pe masă și a strigat: „Atenție! Vorbește tata.” Țipetele au încetat. Brusc. Îmbulzeala s-a domolit.

Cutremurul a încetat.

Liviu Damian este autorul volumului de poeme Sunt verb, apărut în 1968. Anul în care a apărut și Numele tău de Grigore Vieru.

Liviu Damian moare la 51 de ani, în 1986.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors