Blog

Notăm I: Asociația Sociologilor și Demografilor din RM au prezentat azi ultimul sondaj sociologic pentru alegerile locale de duminica viitoare. Marja de eroare e de 2,8%.

Pentru Ion Ceban, PSRM, vor vota 38,1%, pentru Andrei Năstase, Blocul ACUM, vor vota 25,4%. Pentru deputatul Acum (trecut în parlament pe lista blocului, a pierdut scrutinul pe circumscripția Ungheni) Octavian Țîcu, îmbrățișat în locale de PUN-ul lui Anatol Șalaru, vor vota 5,6%. Apoi urmează un șir indian de politicieni care se văd ca bizonii în preriile americane virgine. Abia-abia.

Notăm II: WatchDog.md a prezentat tot azi topul televiziunilor tendențioase în campania electorală pentru alegerile locale:

  1. NTV Moldova (afiliată socialiștilor, Ion Ceban prezentat exclusiv pozitiv)
  2. Accent TV (afiliată socialiștilor, Ion Ceban prezentat exclusiv pozitiv)
  3. RTR Moldova (Ion Ceban prezentat exclusiv pozitiv)
  4. Publika TV (afiliată PD, Andrei Năstase în știri negative)
  5. Prime (afiliată PD, Andrei Năstase în știri negative)

Topul TV imparțiale, după WatchDog.md :

  1. Pro TV (cel mai imparțial)
  2. TV8
  3. Jurnal TV (afiliat Platformei DA)
  4. TVR Moldova

În această campanie Andrei Năstase a devenit din „prieten și tovarăș de luptă antioligarhică” în mingea de box a lui Octavian Țîcu. Când are nevoie de o stângă, atunci Țîcu o aplică lui Năstase. Ca un adevărat camarad. Mediile partizane ale lui Plahotniuc în perioada de glorie a guvernării democratice l-au preluat și ele pe Octavian Țîcu ca salvator al Chișinăului, lăsând un loc special, ca memorie instituțională, pentru știrile negative tot cu Năstase (Deschide.md sunt cei mai inventivi și activi dintr-o listă mai lungă și mai puțin ingenioasă).

Dacă sondajul e corect, atunci jocurile politice, loviturile sub centură ale celor care se cred de cealaltă parte, de cea bună (după ei), a lui Homo moldovanus sovietic, de fapt, vor să-l vadă primar al Chișinăului pe Ion Ceban. Întărind socialiștii nesperat de mult și împingându-i fără niciun obstacol pentru preluarea activelor, care dau strălucire oligarhizării și capturării unui stat.

* Homo moldovanus sovietic e un produs inventat în regiunea transnistreană, el este anti-român, vorbitor de limba „moldovenească”, predispus spre îndoctrinare, deznaţionalizare, rusificare şi sovietizare, pătruns de un sentiment de inferioritate faţă de ruşi, dar încercând să se elibereze de acest complex prin adularea formelor imperiale şi culturale de sorginte sovietică, ceea ce îl face mândru de apartenenţa sa la marea „supraputere” sovietică (după Țîcu).

Și va conduce Chișinăul.

Comentarii(8)

    • Ion Luca Carnavale

    • 4 ani în urmă

    Oi, ce mai j’adore dublul.standard din seria ,, our son of a bitch ,, , saukumakolo ( copyright J.F.
    Kennedy ).
    Desigur, boxangiul kultural-patriotic Țîcu face jocul intereselor din ograda pahaniștilor de Chișinău. Mais, metr’ Jorj, totuș’ : votre liubimcik Oleg Efrim, ex-ministru filatist, patom uns de pahanul Plaha în capul mesei anti-korupționiste, ș-amu’ ajiuns advocatu’ aceluiași odios oligarh fugar Plaha …nu-i tăt aceeași zamă maronie, cu altă pălărie ?
    Dăcît întreb, nu vă-nnervaț’.

    1. @Ion Luca Carnavale: Mă depășește limbajul. Nici Luca Pițu nu broda asemenea florilegii.

    • Nic Arsa

    • 4 ani în urmă

    “Scary is that perspective.” Perspectiva descrisă este de speriat. Din păcate, este autentică și credibilă.

    1. @Nic Arsa: Din păcate.

    • Ion Luca Carnavale

    • 4 ani în urmă

    Oi, domnu’ Jorj, nu pot pentru ca să cred … S-vă dipașască pi ‘nevoastr,’ un om așa di cultural, cîtiva ghieti vorbi, nu în chineză … ?
    Ni-s’pari c’ mai digrab’ ‘i vechiu’ obișei a’ întrelectualilor vajniși & moralizatornici : cum îs prinși cu mîța di Cheshire în sac, srazu o fac pi niznaii, ca copchiii mititei cu botișoru’ mînjit cu povidlă.
    Doar c’ pufushoru’ di pi botișoru’ întrelectualnik numa’ samănă a povidla, da’ nu-i.

    1. @Ion Luca Carnavale: E atât de cifrat, de la nume până la ortografie, încât chiar n-am înțeles mare lucru. E rău cu intelectualii care se bagă în politică sau e rău cu povidla celor care sa dau cu părerea.

    • Ion Luca Carnavale

    • 4 ani în urmă

    @Gh, Erizanu
    😀
    Nostim cît de rapid trec unii de la craniul lui Yorick la ieftineli di Jorik.
    1. Teribel de încifrate îs numele-istea reale, scrise clar, cu litere latine : J. F. Kennedy, Chișinău, Oleg Efrim . Sau poate ,, Jorj ,, , ,, Plaha ,, & ,, Cheshire ,, v-o lasat așa încurcat … ?
    2. Deduc că ați cetit numa’ coperțile sau casetele tehnice ale unor texte mult mai încifrate. Nu disperați, maldaveniștii tăt dzîc cî nu pricep cum îi cu limba romîneascî vorghită în Respublika Maldova.
    3. Kstate : ,, se dau ,, cu sania, cu părerea ,, își dau ,, , po rumînskii.
    În rest, supces la vînzări. Di cărți șî di fum.

    1. @Ion Luca Carnavale: Păcat de Ion Luca. Prea mult venin ascuns după un nume atât de frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors