Blog

Ștefan Câlția, expoziția „Uroborus” la Chișinău
Ștefan Câlția, expoziția Uroborus, Chișinău, 2019.

La Muzeul Național de Arte din Chișinău este Uroborus, expoziția lui Ștefan Câlția.

Azi a intrat oficial în funcție primarul socialist Ion Ceban.

Bugetul Solidarității Guvernului Sandu nu va mai fi votat în Parlament.

Premierul Maia Sandu nu va mai ajunge la Kremlin. Dodon va deține monopolul pentru Moscova.

Mâine se încheie perioada în care Blocul ACUM a împrumutat pentru cinci luni fracul socialiștilor. De mâine vor reveni la ghimnastiorkă.

Pe un termen imediat socialiștii vor avea un Guvern Chicu, vor prelua televiziunile și undele care au mai rămas pe la Dragoș Vicol, vor pune oamenii lor în justiție, vor prelua activele care mai produc bani în RM, vor decapita Blocul Acum (Maia Sandu rămâne în afara parlamentului, în afara guvernului; Andrei Năstase rămâne în afara parlamentului, în afara primăriei, în afara guvernului). Primăria socialistă va apăra spatele guvernului și președintelui socialist. Va fi Kill Bill. Nunta din biserica texană. Socialiștii vor domina complet viața, economia și politica Chișinăului.

Dolce vita socialistă va dura un an, apoi încă patru. Puterea socialistă, probabil, va fi luată violent. După cinci ani. Prin manifestații și demonstrații. De îmbătrâniții protestatari ai erei de tranziție. Ca în toate statele corupte și capturate de hapsâni și șmecheri. Cetățenii RM vor sărăci și mai mult. Oamenii activi vor fi și mai puțini. Un Cernobâl uman, economic, politic pe cele mai grase cernoziomuri ale planetei. Cu un milion și ceva de oameni (1,7 mln sunt pronosticurile pentru populația RM în următorii 10 ani) radiați de pe Pământ și lipsiți de speranță și viitor.

Începe Era Uroborus.

Ștefan Câlția, expoziția Uroborus, Chișinău, 2019.

PS.: Asumarea răspunderii Guvernului Sandu nu e despre constituționalitate sau neconstituționalitate. Nu e vorba de procurorul general. E vorba dacă va fi reformată justiția RM au ba. Dacă va fi reformată, atunci vor câștiga cei mulți. Dacă nu va fi reformată, atunci vor câștiga doar șmecherii. Nici măcar socialiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors