Blog

În 2013 apărea sub egida Academiei de Științe din Moldova, tipărită la Tipografia Centrală din Chișinău, cartea Mănăstiri și schituri din Republica Moldova. Lucrarea de 800 de pagini îl avea ca inițiator și coordonator pe academicianul Andrei Eșanu.

Colectivul de autori e de aproape o pagină.

Citim ISBN-ul lucrării. Codul 4389 este atribuit Bibliotecii Științifice „Andrei Lupan” a AȘM. În Bibliografia Națională ISBN-ul este cel indicat în pagina tehnică.

Peste câteva luni de la apariția Mănăstirilor și schiturilor din Republica Moldova apare o nouă carte cu titlul Mănăstiri și schituri din Republica Moldova. Coperta e identică cu cea din prima ediție. Apare și mâna lui Dumnezeu. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Apar 200 de ani jubiliari pentru ortodoxia Întregii Moldove. Creștinarea locuitorilor de pe aici de Sfântul Andrei încă din secolul III e din alt Dumnezeu.

Apare binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir. Dispare lista de autori. Academia de Științe a Moldovei a rămas. Și Institutul de Studii Enciclopedice. Anul ediției e același: 2013.

Apare și unsul lui Dumnezeu: Vadim Cheibaș, secretarul mitropoliei. Dispare coordonatorul Andrei Eșanu și autorii volumului. Apare redactorul științific Andrei Eșanu.

ISBN-ul rămâne identic ca la ediția precedentă. Conform cutumei editoriale, atunci când în loc de un autor apare altul, atunci când apare o binecuvântare dumnezeiască în locul autorului, se cere o nouă ediție, cu un nou ISBN. Binecuvântarea intră la date bibliografice.
Andrei Eșanu e un om cumsecade. Așteaptă o explicație.  Din 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors