Blog

Din 1 martie a intrat în vigoare noul Cod civil al Republicii Moldova. Juriștii evită să-l numească nou. Efortul și bunele intenții ale autorilor merită să fie discutate, analizate, apreciate. Importanța intrării în vigoare a Codului civil, ediția 2019, e atât de mare ca și diferența de culoare dintre cele două ediții Cartier: cea din 2015 și actuala.

Actuala culoare a copertei Codului civil (ediția Cartier) e cea a somonului crescut în libertate, în condiții naturale. Spre deosebirea de vechea culoare a copertei Cartier, care seamănă cu carnea somonului crescut în condiții industriale, în crescătorii.
E ca și distanța de la Codul civili al lui Napoleon cu familia în centru societății, cu drepturile patrimoniale ale capului familiei până la drepturile personalității din articolul 43 – cu ființa umană ca nucleu al societății – din Codul civil al Republicii Moldova.
Ediția Codului civil Cartier a fost îngrijită de Oleg Efrim și Natalia Roșca. E o ediție recomandată de portalul juridic Bizlaw.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors