Blog


Marți e prima zi a Zilelor Literaturii Române la Chișinău. Această ediție intră în zile cu premiera filmului Soldații. O poveste din Ferentari. După romanul omonim al lui Adi Schiop, în regia Ivanei Mladenović . Începem la ora 19.00   La 21.15 vor fi dezbateri film & carte: Marginalii.  După volumul Șmecherie și lume rea. Universul social al manelelor, și romanul & filmul omonim de Adi Schiop și romanul Intervenția de Dinu Guțu și volumul Revoluția ultrașilor.
Invitaţi: Adi Schiop & Dinu Guțu
Moderatori: Victoria Cușnir & Vasile Ernu
Locul: Casa Dacă, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, nr. 17a
Berea serii: Ifes

Adrian Schiop (n. 1973), Bucureşti – romancier. A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Urmează un master în lingvistică integrală la Facultatea de Litere a aceleiaşi Universităţi. A lucrat ca profesor de limba şi literatura română (1997 – 2001, Cluj-Napoca), zugrav (2002, Auckland, Noua Zeelandă), jurnalist (2004 – 2010, Evenimentul ZileiPrezent, România Liberă). Și-a susținut doctoratul în manele la SNSPA, avându-l în calitate de conducător de teză pe Vintilă Mihăilescu.
A debutat în revista Fracturi (2001) şi a publicat romanele: pe bune/ pe invers (Editura Polirom, 2004), Zero grade Kelvin (Editura Polirom, 2009) şi SoldațiiPoveste din Ferentari (Editura Polirom, 2013; Premiul revistei Observator cultural, 2014, și Premiul „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea Beletristică, acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, 2014). În 2017, a apărut ecranizarea romanului Soldații, în regia Ivanei Mladenović.

Credit foto: Cristian Petrescu

Dinu Guțu (n. 1988), București – antropolog și jurnalist cultural. Teza sa de doctorat reprezintă o etnografie despre ultrașii de la Dinamo București, Revoluția ultrașilor, Cartier, 2012. A mai publicat o serie de articole academice și texe în reviste și volume din România și Marea Britanie. În noiembrie 2017 și-a făcut debutul de scriitor cu romanul Intervenția, Polirom, 2017. Este colaborator la platformele Art7.fm și Platzforma. A mai scris pentru Criticatac, Vice și Casa Jurnalistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors