Blog

Pana de curent din Venezuela e din romanul Jilțul vulturului de Carlos Fuentes. Apărut în română la Curtea Veche. Atât doar că în Jilțul vulturului pana de curent are loc în Mexic. Nu în Venezuela. Și nu în 2019, ci în 2020. Și nu cunoaștem scrisorile de dragoste dintre un el și o ea. Deocamdată.
Președintele Maduro, care are în guvern un Minister al Fericirii, poate da vina pe Carlos Fuentes. El a prevăzut. El a scris. Iar în locul Mexicului poate fi orice țară.Dacă cei care administrează treburile respectă aceste două condiții:
1) „Într-o povestire polițistă, nu aflăm decât la sfârșit cine e criminalul. În schimb, în Mexic, indiferent cine e criminalul, victima e mereu țara!”
2) „Toate partidele sunt formate din oameni (…) cinstiți, atunci când se află în opoziție. Cum ajung la guvernare, fraternizează și se dau pe brazdă după vechiul nărav (…) Și asta pentru că “cine trăiește în afara bugetului, trăiește greșit!”
Scriitorii mari trebuie citiți la timp. Până a ajunge la guvernare.
Acu, ani buni în urmă, făceam un top al cărților necitite, care se prăfuiau pe rfturile Librăriilor Cartier. Jilțul vulturului de Carlos Fuentes era una dintre ele.

Comentarii(2)

    • Elle

    • 5 ani în urmă

    Exceptionala carte. Va multumesc pentru descoperire!

    1. @Elle: Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors