Blog

Procurorul general Stoianoglo a reușit să ia prim-planul tuturor celorlalte șantiere în construcția „vremurilor bune”, declanșate după 11 iulie. Cu excepția lui Alaiba, care zice ca o mantră în fiecare zi „Stroianoglo, pleacă”, ceilalți fruntași PAS au ezitat să-i ceară imperativ plecarea din funcție a lui Stroianoglo. S-au făcut constatări despre munca procuraturii, s-au făcut încercări de a ajuta procuratura cu expertiză străină, gest refuzat de procurorul general, s-au făcut aprecieri despre dosarele de rezonanță.

Ceea ce l-a făcut pe Stoianoglo, atent în prima fază, să intre acum într-un război direct cu actuala conducere politică a Republicii Moldova. Vacanța și-a întrerupt-o nu pentru a participa la CSS, ci pentru a-l demite pe fostul șef anticorupție și pentru a redacta un comunicat de presă agresiv împotriva președintelui Sandu.

Procurorul general Stoianoglo a intrat, probabil, inconștient într-o confruntare bilaterală Stoianoglo&PAS. Oricât de multă dreptate ar avea Stoianoglo, după declanșarea războiului, el va fi, oricum, victima.

Într-un blitzkrieg vor câștiga și PAS-ul, și Republica Moldova, și Stoianoglo. Cred, sunt un om credul, că Stoianoglo înțelege și vrea să plece. Nu știu dacă vor să-l lase alții ca el să plece.

Într-un război de uzură vom pierde toți. Rău șifonat va ieși Stoianoglo. Urmează PAS-ul, președintele Sandu. Și eternii perdanți: cetățenii Republicii Moldova. Vor avea câștig de cauză Șor, Plahotniuc, Platon și camarila tranziției.

Eu credeam că era mai simplu și eficient să-l lăsați pe Stoianoglo general, fără ierarhia sovietică din procuratură, să creați dintre cei 10 sau 15 procurori anticorupție un „DNA” eficient și bine completat (poate și cu reorganizarea actualului CNA), dacă vreți să luați din imaginea lui Kovesi, și să avansați rapid pe marele dosare.

Ați ales războiul. Atunci sunteți obligați să-l faceți scurt. Foarte scurt.

Comentarii(4)

    • Catalin

    • 3 ani în urmă

    Nu știu cât de scurt sau lung va fi rezbelul blitzkrieg de care vorbești , George . Un lucru îl știu însă sigur : cu cat va fi mai lung (sau mai scurt ! ),o dată declanșat va face mult zgomot . SI NU VA FI NICIDECUM în favoarea declanșatorilor … de opinii.Stoianoglu, consiliat sau nu asupra ”cestiunii ”, crede că a prins conjuctura afgană de picior și va ajunge să se bată cu cărămida în piept : ”v-am spus EU ”. NU ! NU LE VOR IEȘI PASIENȚELE NICIUNORA ! E …prea mare și prea înșelătoare speranța că va trece neobservată de români ! PARADOXAL ! Românii asta si vor . Cât mai mult zgomot demascator pentru toate părțile implicate în ”cestiune”. Tinicheaua din coadă rămâne și zgomotul ei european așijderea . Bătălia pe CESTIUNE e crâncenă și ,crede-mă, n-am crezut că va fi atîta de ”subtilă ”. Bine spuneai , ce spuneai despre PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR.

    1. @Catalin: Bine că-l avem pe Rebreanu, care ne unește. În cazul lui nu mai trebuie demonstrat nimic. Apropos, dacă aveți posibilitate, numaidecât, să vedeți spectacolul lui Radu Afrim, de la Naționalul bucureștean. În cazul lui Stoianoglo, sunt obligat să-mi cer scuze de la Rebreanu, timpul va demonstra. Și nu cred că e vorba de multă vreme.

  1. Greul de abia începe. Pentru cei care au fost înaintea PAS-ului au lăsat un stat falit. Totul trebuie refăcut, inclusiv justiția. Nimeni nu se aștepta că va fi ușor și se va întâmpla foarte repede. E o treabă pentru 8-12 ani.

    1. @Andrei: Îmi pare rău. Nimeni nu oferă acest timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors