Blog

Octavian Țurcanu, numele căruia este legat acum de Vântu, face parte din prima generație a creierelor financiare din Republica Moldova. Și-a făcut studiile la Chișinău. A avut stagieri în Japonia, Turcia. A lucrat la Banca Națională a Moldovei. Ne-am văzut ultima dată la un Târg de Carte de la București. E prea cu bun simț ca să cred că sunt alții cu bun simț mai reliefat.
Nu știu ce studii are Vântu.
Viorel Țopa, numele căruia a fost legat până în 2010 de Plahotniuc, face parte din ultima generație a creierelor financiare din Uniunea Sovietică. Și-a făcut studiile la Moscova. Ne-am văzut ultima dată la „Fulgușor”. Cred că era încă student.
Nu știu ce studii are Plahotniuc.
„- Cel mai important lucru care se învață la Harvard, spuse el, este că un om poate respecta toate legile, fiind, în același timp, și cel mai nemernic criminal al vremurilor sale”. Asta-i din „Pușcăriașul” de Kurt Vonnegut.
Octavian Țurcanu n-a învățat la Harvard.

Comentarii(4)

 1. adică nu prea ştiţi cine minte şi cine nu? 😉

  1. @Moldoveanul: Știu că Octavian Țurcanu are prea mult bun simț ca să facă ceva rău. Sau să mintă. Atât. Restul îmi pare mai complicat, mai stufos. Știu că nu e bine ca un singur om să dețină un imperiu mediatic foarte puternic. Nu din cauza că omul e rău sau bun. Nu e bine pentru societate. Vezi Italia de azi, unde Berlusconi domină piața tv, presa scrisă și piața editorială.

  • tlx

  • 14 ani în urmă

  Incantat de blogul Dv 🙂

  1. @tlx: Încântat de apreciere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors