Blog

De câteva zile am un prieten nedespărțit. Domnul V.G.
Până a ajunge la mine Domnul V.G. a făcut curte cumnatei. Apoi a flirtat cu soția-mea. Un creștin adevărat. Acest Domn V.G.
Eu citesc „Cimitirul din Praga” de Eco. El citește „Macho pe înțelesul fratelui meu”. Eu citesc subtitrarea românească de la „Nikita”. El ascultă traducerea în rusă a filmului. Eu caut subtitrarea românească la desenele animate. Care nu e. Acest Domn V.G. ascultă engleza hollywoodiană. Care e. Dar nu e rusa. Eu stau pe FaceBook. Domnul V.G. stă pe twitter.
Ca orice moldovean adevărat mă duc să cumpăr lalele albe pentru 8 martie. Domnul V.G., care nu este moldovean,  îmi alege niște lalele vineții. Eu mă uit la Top Gear. Domnul V.G. se uită la fotbal. Eu îmi pun cărțile la ieșire. Ca să le iau la birou. Domnul V.G. mi le ia el. Ca să le lase acasă.
Eu beau cafea. Domnul V.G. bea ceai. Domnul V.G. este ca politica și ca datoriile. Nu poți scăpa de ele. Eu nu știu câte părți am. Acest Domn V.G. conține un lanț unic negativ ARN compus din 8 fragmente care codifică 10 proteine virale. Fragmentele de ARN au un înveliș proteic comun, care le unește, formând nucleoproteidul. Învelișul exterior este constituit dintr-o membrană lipidică.
Așa, se zice, că arată Domnul V.G.
Eu nu l-am văzut. Dar, vă spun, arată foarte bine.
E mai bine ca Filat. E mai bine ca Plahotniuc. Și nu este nici al lui Filat. Nici al lui Plahotniuc.  Este al meu. Acest Domn V.G..
Păcat că e doar un virus gripal.

Comentarii(9)

  • cititordepoezie

  • 13 ani în urmă

  hahah pana la un un moment dat m-=am gandit la v. garnet )))

  • dandy

  • 13 ani în urmă

  Un inceput simpatic pentru un roman politist.

  1. @Dandy: Urmează să vedem cine e vânatul și cine vânătorul.

  • hose

  • 13 ani în urmă

  pe mine chiar m/ar fi rupt daca era vba de garnetz. cand citeam imi dadeam totusi seama ca nu are de unde. astia mai mari is seriosi ce naiba. se intelegea ca acest V G e oarecum o proiectie a egoului sau cacaturi de acest gen. dar e o jmecherie draguta ce face erizanu cu acest V G, te lasa sa/ti scormonesti creierasul cu asocieri.
  sanatate, acesti V G nu/s prea agreabili 😀

  1. @hose: Domnul meu, eu sunt foarte agreabil. Așa credea și Erizanu. E vorba de obișnuință. Nu mai am atât de mult de trăit. Un pic de respect, totuși, pentru un muribund?! Erizanu era cu „Basarabia e România?”, un manuscris de Dungaciu.
   Pe curând, agreabilul V.G.

  • dandy

  • 13 ani în urmă

  Asa ajungem la Herta Mueller, “Cind vulpea era vinatorul”. Prefer ceva mai putin politizat. Absolut utopic. Pentru moment. Pntru literatura (ost-)europeana actuala. Daca as fi milionar, as da milionul pentru un literatura buna, fara lenini-stalini-brejnevi-gorbaciovi-voronini. N-am milionul. Dar nu-i bai. Nici literatura fara LSBGV nu exista. La moment.

  1. @Dandy: În Basarabia știu un singur om care poate face milionul repede. Nu găsesc niciunul pe măsura lui în literatură. Poate că-i bine. Mai domol, mai moldovenește.

 1. Să te faci bine, Gheorghe!

  1. @Vladimir B.: Ai grijă. Ai putea să-l superi pe distinsul Domn V.G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors