Blog

Maia Sandu nu vrea să fie „doar premier”. A negociat cu partenerii externi. N-a vrut să se prezinte la „smotrină”, la sediul PD-ului, înainte de a fi desemnată de preș. Timofti. A condiționat acceptul cu demisia a două funcții independente politic: procurorul Gurin și guvernatorul Drăguțanu.
Maia Sandu a fost lăsată singură în fața echipei Ministerului Educației, care, prin rocadă politică ajunge la alt partid, ca să apere această echipă și reformele începute.
Maia Sandu, dacă căutăm prin creierul nostru romantic doar rațiune, nu va fi premier.
Funcțiile independente politic nu sunt independente politic. Cei trei și juma de bărbați ai neamului, bine îmbrăcați, bine hrăniți, bine odihniți, au nevoie „doar de un premier”. Nu au nevoie ca regulile statului să urmeze gramatica limbii române. Nu au nevoie de reforme. Au nevoie de corigenți. Nu au nevoie de instituții ale statului funcționale. Nu au nevoie de o strategie de dezvoltare a statului. Nu au nevoie de bunăstarea cetățeanului. Nu au nevoie de strategii de dezvoltare, de securitate. Au nevoie de instituțiile statului ca să producă corupție și să aducă fluxuri financiare pentru ei. Nu au nevoie de un stat bazat pe meritocrație. Nu au nevoie de scriitori care să fie auziți. Să fie doar umbre. Undeva. Iar preș.Timofti să le dea câte o medalie. Din când în când. Ca să fie în treabă. Și el. Și ei.
Maia Sandu nu e o zână. Suntem conștienți. Pur și simplu, a fost o speranță pentru cei care cred că se mai poate trăi onest și corect în Republica Moldova.
Nu sperați și nu aveți teamă.
Noapte bună!
P.S.: Cei trei lideri ai alianței, care cred că stau pe scaune, uită să se uite sub ele. Acolo, dacă doar arunci o privire, e o mulțime flămândă, umilită, dezbrăcată, alcoolizată, chinuită și disperată. E condiția perfectă să apară furcile. Prin fundurile cu brocart regal al scaunelor voastre.
Maia Sandu e zâna voastră. Ar trebui s-o ocrotiți. Să-i intrați în voie. Și să-i mai oferiți și alte voi. Chiar dacă ea nu le anunțase. Din modestie.
Oricum, noapte bună!

Comentarii(10)

 1. maia sandu nu va fi premier, pentru că filat pur și simplu vrea să scape de ea… cînd vrei să scapi de un om și nu/i poâi găsi metehne, îl ridici în funcție și pui asemenea condiții ca omul să renunțe de bună voi!!! FILAT și ceilalți vor să scape de ea!!

  1. @tatiana: O fi. Accentele, cred, sunt un pic altfel.

  • catalin codru

  • 9 ani în urmă

  de ce nu , maia sandu ?! chiar e timpul sa incepem o epoca noua ! tineti minte cum a fost in roma antica ,cand militarii au luat puterea (epoca imperatorilor soldati ) la noi incepe epoca amazoanelor parlamentare . maia sandu ,gherman ,laguta ,mai punem cateva cantarete ,rezerve avem ,in cel mai rau caz o alegem pe cemortan ,poate scufunda definitiv submarinul agrar ,,moldova ,,!!! o zi buna dragi cetateni !

  1. @catalin codru: Calm. Se scufundă cu adevărații bărbați ai neamului la cârmă.

  • Ana

  • 9 ani în urmă

  Barbatii nivciodata nu au acceptat si nu vor accepta la conducere o femeie si inca Mai doesteata decat ei !

  1. @Ana: Unii bărbați. Cei ai neamului.

  • catalin codru

  • 9 ani în urmă

  avem nevoie de cucoane ! poate barbatii s-au epuezat !? ori ba,barbatii fac bani !curvaria politicii nu-i mai intereseaza ! e foarte comod ,oricand poti sa-i dai unei politiciene ,un sut in fund, fara riscul ca ea isi va deschide un nou partid ,cum e traditia la noi! am ajuns la expresia maxima de machism ! inainte moldova ! in toate se cauta o femeie ,vorba francezului,chiar si la noi ,unde diferenta intre aceste sexe e minima ! nu va pare ! matriarhatul redivivus ! asa ne trebuie ! sau poate asistam la o implimentare secreta ,care vine din occident si e doar prima faza ,apoi ne vor conduce poponarii ,cat e pina acolo ? va-ti gandit ? numai bine ,dragi cetateni ! asteptam timpurile bune !

  1. @catalin codru: Rămân pahanii. Nicio problemă.

  • catalin codru

  • 9 ani în urmă

  am incercat sa fac un comentariu in stilul lui dorenco ,in ambele cazuri ))))

  1. @catalin codru: Pentru politic accept și stilul Stephen King.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors