Blog


La 11 aprilie 2015, la Moscova, se dezvelea monumentul lui Dimitrie Cantemir. „Monumentul e pe fosta moșie a lui Dimitrie Cantemir, primită în dar de la Petru cel Mare și se numea Ciornaia Greazi. Azi această moșie e un complex istorico-arhitectural de importanță federală și se numește Țarițino”, m-a atenționat Cătălin Codru, un comentator fidel al blogului.
La 12 noiembrie 2017, la Moscova, președintele Dodon a dezvelit monumentul lui Dimitrie Cantemir. „Duminică (12 noiembrie 2017, concretizarea mea), la Moscova, a avut loc inaugurarea monumentului dedicat domnitorului Țării Moldovei, Dimitrie Cantemir. Președintele Igor Dodon a mulțumit autorităților ruse pentru omagiul adus domnitorului”, notează Sputnik.
„Toată omenia şi vrednicia omenească într-aceasta se împlineşte: pe neputincios să ajute şi neştiutorului nu numai cu cuvântul, ci mai vârtos cu fapta, pildă aievea să-i arate,” zicea Cantemir în Divanul sau Gâlceava înțeleptului cu lumea.
Pe atunci Cantemir nu avea monument care se dezvelea de două ori: prima dată ca un omagiu adus cărturarului și a doua oară pentru a-l lustrui pe un nevrednic.
 
 
Salvează
Salvează

Comentarii(3)

  • Catalin

  • 7 ani în urmă

  M-aș fi mirat sa treaca …pe langa ,observatia lui CATALIN CODRU !
  Uite ca n-a trecut ! HARAȘO !! Zasdrasvuiet … Ciornaia Greazi ! Eu , deja, i-am zis Multumesc de informatie.

  1. @Catalin: Citim atent. Apreciez.

  • Nic Arsa

  • 7 ani în urmă

  Nevrednic, netrebnic, … oricum, ambele cuvinte ambele încep cu particula “ne.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mai multe rezultate...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors